Biskupi BK BiH slavit će misu povodom 600. obljetnice rođenja Katarine Kosača-Kotromanić Biskupi BK BiH slave Svetu misu u crkvi Aracoeli u Rimu, 12. ožujka 2015. (arhivska fotografija)

Biskupi BK BiH slavit će misu povodom 600. obljetnice rođenja Katarine Kosača-Kotromanić

Povodom 600. obljetnice rođenja Katarine Kosača-Kotromanić biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine će u subotu 4. svibnja u crkvi Aracoeli u Rimu slaviti misu, priopćuje Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Euharistijsko slavlje započet će u 18 sati, a predsjedat će i prigodnu propovijed uputiti predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, u zajedništvu s mostarsko-duvanjskim biskupom i trebinjsko-mrkanskim apostolskim upraviteljem Petrom Palićem, banjolučkim biskupom Željkom Majićem i pomoćnim banjolučkim biskupom Markom Semrenom.

„Već sada pozivaju sve Hrvate katolike, a posebno članove svojih biskupijskih zajednica koji se nalaze u Rimu ili će tih dana biti na hodočašću u ovom gradu, da se pridruže euharistijskom slavlju i molitvi za Domovinu. Također potiču na molitvu da ovaj pohod crkvenih pastira bude na blagoslov svim članovima partikularnih Crkava i svih ljudi u Bosni i Hercegovini“, stoji u priopćenju članova BK BiH.

Biskupi BK BiH najavili su i kako će tijekom svoga službenog pohoda Svetom Ocu i tijelima Rimske kurije poznatom pod nazivom „ad limina Apostolorum“ (na apostolske pragove) od 3. do 8. svibnja 2024., također slaviti misu u subotu 4. svibnja 2024. u 18 sati u crkvi Aracoeli u Rimu u kojoj se nalazi grob Katarine Kosača-Kotromanić, supruge bosanskog kralja kralja Stjepana Tomaša i pretposljednje bosanske kraljice u povodu 600. obljetnice njezina rođenja.