Biskupi pozivaju na obilježavanje bračnih obljetnica na Obiteljskom danu u BiH

Obiteljski dan u BiH i Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba bit će obilježeni u nedjelju 30. srpnja na Kupresu. Članovi Biskupske konferencije BiH pozvali su i sve bračne drugove koji žele toga dana obilježiti 25., 50. ili 60. obljetnicu bračnog zajedništva da se što prije prijave, prenosi KTA.

Članovi BK-a BiH podsjećaju da će VI. Obiteljski dan u BiH i III. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba biti obilježeni u nedjelju 30. srpnja te pozivaju sve članove svojih biskupijskih zajednica da te nedjelje molitveno i na druge načine stave u središte obitelj te zahvale Bogu za dar života, koji se rađa i raste u obitelji, ali i za bake, djedove i starije osobe koje nerijetko žele svoje bogato životno iskustvo podijeliti s onima koji su u snazi i koji su pozvani biti im ruka pomoći u danima nemoći.

Posebno pozivaju članove susjednih župnih zajednica da dođu u crkvu Svete Obitelji na Kupresu na misu uočnicu, 29. srpnja u 19 sati, koju će predvoditi predsjednik BK BiH, vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, te na svečano euharistijsko slavlje u nedjelju 30. srpnja u 11 sati koje će predvoditi predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH, banjolučki pomoćni biskup Marko Semren. Nakon mise uočnice 29. srpnja uslijedit će euharistijsko klanjanje koje će predvoditi umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Potiču i sve bračne drugove, koji te nedjelje na Kupresu žele obilježiti 25., 50. ili 60. obljetnicu bračnog zajedništva, da se što prije prijave svojim župnicima, piše KTA.