Devetnica misionarki ljubavi u Zagrebu uz kanonizaciju Majke Terezije

Blažena Majka Terezija bit će proglašena svetom 4. rujna

Za proslavu prve svetkovine sv. Majke Terezije iz Calcutte redovnice misionarke ljubavi u zagrebačkom samostanu u Jukićevoj ulici pripremaju se devetnicom i raznolikim programom koji započinje u petak 26. kolovoza i traje do subote 3. rujna. Svake je večeri u 18 sati euharistijsko slavlje, nakon kojeg u 19 sati slijedi prigodni program. Tako će prvog dana nakon mise koju će predvoditi Antun Štefan biti otvorena izložba fotografija Zvonimira Atletića »Majka Terezija – put do svetosti«.

U subotu 27. kolovoza misu predslavi prebendar mons. Mijo Gabrić koji će nakon mise iznijeti svoje svjedočanstvo o susretima s novom sveticom Katoličke Crkve. Trećeg dana devetnice, u nedjelju 28. kolovoza, u samostan misionarki ljubavi misu dolazi služiti duhovnik u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati Ivan Grbešić, nakon čega slijedi meditativni program, kao i u ponedjeljak 29. kolovoza kada misu slavi salezijanac don Stjepan Boljkovac. Franjevac Sandro Tomašević služit će misu u sklopu devetnice u utorak 30. kolovoza u 18 sati, nakon čega je projekcija filma »Majka Terezija«. Posljednjeg dana kolovoza župnik župe sv. Križa u Završju Dragutin Goričanec slavit će misu u 18 sati i nakon toga voditi meditativni program.

U četvrtak 1. rujna euharistijsko slavlje vodi don Ivan Filipović, duhovnik Zajednice Cenacolo, nakon čega će se svi uputiti u obližnju crkvu sv. Blaža, gdje će u 19.30 sati veliku svjetsku putujuću izložbu »Majka Terezija: Život, duhovnost i poruka« otvoriti pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić.

Pretposljednjeg dana devetnice Majci Tereziji iz Calcutte, u petak 2. rujna, misu u samostanskoj kapeli misionarki ljubavi vodi Vjekoslav Đapić, župnik župe sv. Jelene u Dramlju, a nakon toga se planira emitiranje filma »Oporuka«. U subotu 3. rujna misu u 18 sati slavit će don Damir Stojić, nakon čega će uslijediti bdijenje uoči kanonizacije.

Na dan kanonizacije bl. Majke Terezije u Rimu 4. rujna sestre misionarke ljubavi imat će vlastiti program za štićenike Doma i korisnike pučke kuhinje u Jukićevoj ulici, dok će dan kasnije na blagdan sv. Majke Terezije u ponedjeljak 5. rujna euharistijsko slavlje zahvale za dar kanonizacije u zagrebačkoj prvostolnici u 18 sati predvoditi pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško. Devetnicu blaženoj Majci Terziji imate OVDJE