Dvojica braće skupa slavila Mladu misu

Na školskom igralištu u Veliću, Župi svetog Ivana Krstitelja u Grabu, u nedjelju 2. srpnja 2023. godine tražilo se mjesto više na školskom igralištu, na tribinama podno hrastove hladovine za sve one koji su pristigli na slavlje Mlade mise dvojice rođene braće –fra Marka i Don Renata Pudara, javlja Bitno.net.

Sveto misno slavlje započelo je u 10.30 procesijom od škole do igrališta, na kojem je bio postavljen vanjski oltar i sve potrebno za dostojnu proslavu, uz pjesmu Kraljici svete Krunice. Uz fra Marka i don Renata u misnom slavlju sudjelovao je kao đakon njihov treći brat don Robert Pudar, đakon kotorske biskupije Damir Vrbešić, a u koncelebraciji su bili fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, fra Šimun Bilokapić, župnik fra Božo Gulić te još četrdeset braće svećenika, među kojima su bili kum mladomisnika fra Marka, fra Nikica Ajdučić, župnik Župe svetog Luke u Otoku Dalmatinskom, te o. Ante Jakus, OCD, propovjednik na Mladoj misi.

Misno slavlje animirali su ministriranjem franjevački bogoslovi Provincije Presvetog Otkupitelja i bogoslovi Centralnog bogoslovnog sjemeništa – Split, a pjevanjem Zbor župe Grab. 

Označeno u