Paolo Brosio posjetio papu Franju

Talijanski novinar i pisac Paolo Brosio koji je napisao šest knjiga o Međugorju, a upravo šesta (I Misteri di Marija) ovih dana je izašla u svim talijanskim knjižarama.

Prije četiri dana, točnije 06. travnja bio je primljen kod Svetog Oca koji je osobno zatražio sastanak sa Paolom Brosiom. Prije par godina jedna Tv emisija je pripremila šalu za Paola Brosia kojeg je nazvao imitator koji je glumio Svetog Oca. Paolova reakcija je raznježila milijune talijana, ali i Svetog Oca koji je poželio u tom trenu da upozna samog Paola.

Susret Svetog Oca i Paola trajao je više od sat vremena. Paolo je poklonio Svetom Ocu svih šest knjiga o Međugorju te majicu svoje udruge "Olympiadi del coure" sa natpisom VIVA LA GOSPA. Razgovarali su o svim humanitarnim akcijama što obavlja u Međugorju sa franjevačkim svećenicima, svim istraživanjima i viziji "Vlade Falaka" koji je već 1974. godine imao viziju da će Gosta doći u Međugorje. Slika te vizije se nalazi kod Majke Kornelije u Međugorju.

Upravo ta slika je preslikana na Paolovu "Ciglu", "Cigla od srca" to je nova humanitarna akcija koju je Paolo Brosio provodi diljem cijele Italije i koju je Sveti Otac blagoslovio i podržao. Od početka 2014. godine ta cigla je simbol za izgradnju bolnice "Sveti Jakov" koju Paolo promovira.

Sveti Otac je pokazao jaki interes i izrazio podršku onome što Paolo radi te obećao da će njegova inicijativa "Cigla od srca" biti uskoro i na stranicama Vatikana kako bi se sredstva čim prije prikupila. Sveti Otac je naveo da se bolnica mora čim prije izgraditi i biti na usluzi svim vjernicima svih vjera i pomoći u olakšanju patnji. Bolnica će biti namjenjena siročadi, napuštenim starim osobama, siromašnima te studentima udruge "Slavko Barbarić".