Pokrenuta Facebook stranica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj

Početak nove školske godine, početak je novih prijateljstava, radosti, a ponekad i velike brige i zabrinutosti. I Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj također su okrenula novu stranicu početaka imenovanjem nove ravnateljice s. Ivane Margarin koja će svojim radom nastaviti „lijepi kontinuitet misijskog djelovanja u Crkvi u Hrvata“.

Kako bi se, svima koji žele, omogućilo praćenje aktivnosti Nacionalnog misijskog ureda, pokrenuta je Facebook stranica na adresi: https://www.facebook.com/missioHR

Papinska misijska djela su ustanova Katoličke Crkve koja pomaže djelovanje misionara u siromašnim i nerazvijenim zemljama Afrike, Azije, Južne Amerike i Oceanije. U tim dijelovima zbog nerazvijenosti i siromaštva stanovništvo, a osobito djeca često trpe od gladi. Uz osnivanje novih kršćanskih zajednica i širenje vjere, misionari i misionarke pomažu razvijati lokalne zajednice – osnivaju škole, educiraju učenike, ali i odrasle raznim zanatima, te pružaju zdravstvenu zaštitu.

Uz poruku pape Franje, ovo je poziv svima da posjete Facebook stranicu https://www.facebook.com/missioHR i pridruže se te budu podrška misijskom djelovanju: “Živjeti poslanje znači upustiti se u njegovanje osjećaja Isusa Krista i vjerovati s Njim da je onaj tko je kraj mene, moj brat i moja sestra. Neka njegova suosjećajna ljubav probudi i naše srce i sve nas učini učenicima misionarima”.

Za sve dodatne informacije kontaktirati Nacionalni misijski ured u Zagrebu: tel. 01/ 56 35 055; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj: s. Ivana Margarin, FDC.

Označeno u