Svećeničko ređenje šestorice đakona u Mostaru

Crkva se danas, više nego ikad, susreće sa ozbiljnim pomanjkanjem posvećenih poziva. 

Na poseban način nakon godina pandemije, kao da se jedan relativizam, strah, neodgovornost, izgubljenost u virtualnosti i manjak empatije još dublje uvukao među mlade ljude kojima postaje sve teže čuti Božji poziv ili ako ga čuju, odvažiti se na poziv da budu ribari duša.

Stoga uvijek raduje ponovna vijest kako Hercegovačka Franjevačka provincija i dalje odolijeva ovom trendu opadanja poziva.

Tako će u četvrtak, na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2023. u 11 sati u mostarskoj katedrali, dijecezanski biskup mons. Petar Palić slaviti misu za vrijeme koje će petoricu franjevačkih đakona i jednog dijecezanskog đakona zarediti za svećenike.

Za Hercegovačku franjevačku provinciju bit će zaređeni fra Slaven Tomić, fra Alojzije Slavko Anđelić, fra Ivan Crnogorac, fra Fran Ćorić i fra Marin Mikulić te za Mostarsko-duvanjsku biskupiju don Zvonimir Rezo.

Đakon fra Marin Mikulić već je godinu dana svoju službu đakona obavljao u međugorskoj župi. A svoju mladu misu imati će u nedjelju 2. srpnja u svojoj rodnoj župi sv. Petra i Pavla na Kočerinu.