Talijanski biskup zabranio necijepljenim svećenicima da dijele Pričest

Talijanski biskup zabranio je necijepljenim svećenicima i laicima da dijele pričest dok Italija pooštrava svoja ograničenja protiv COVID-19.

Biskup Giacomo Cirulli iz južnotalijanske biskupije Teano-Calvi i Alife-Caiazzo objavio je 8. siječnja pismo s novim pravilima za zaustavljanje širenja koronavirusa.

“Zabranjujem dijeljenje euharistije od strane svećenika, đakona, redovnika i laika koji nisu cijepljeni”, napisao je biskup.

“Što se tiče cjepiva, dopustite mi da se prisjetim što je rekao papa Franjo: 'Cijepljenje... je čin ljubavi. A pomaganje da se većina ljudi cijepi je čin ljubavi. Ljubav prema sebi, ljubav prema obitelji i prijateljima, ljubav prema svim ljudima', rekao je.

Cirulli je u pismu također izdao suspenziju svih osobnih pastoralnih, katehetskih i formativnih aktivnosti u svojoj biskupiji.

Cirulli je završio medicinsku školu u Napulju prije nego što je postao svećenik. 69-godišnji biskup hospitaliziran je s COVID-19 u studenom 2020. godine i oporavio se.

Zamolio je katolike u svojoj biskupiji da se pridržavaju ograničenja COVID-19 koja je donijela talijanska vlada, piše CNA

Ovog tjedna stupila su na snagu nova ograničenja talijanske vlade koja necijepljenim građanima zabranjuju ulazak u restorane, javni prijevoz, teretane, kazališta i sportska događanja.

Označeno u