U TIJEKU „Medj' in France - internet Festival“

„Medj' in France - internet Festival“ je naziv za molitvene dane koji se organiziraju u Parizu u Francuskoj. Iako ograničeni pandemijom koronavirusa, uspjeli su organizirati „Medj' in France - internet Festival“ koji je započeo 14. srpnja, a trajati će do 19. srpnja 2020. U ovom šestodnevnom programu predavači će biti sr. Emmanuel iz Međugorja, fra Marinko Šakota, sr. Marie-Emmanuelle, fra Boris Barun, o. Mathieu Rey i o. Alexis Wiehe.

Organizatori su grupe „Medj'Do It“, „Eclaireurs de Paix“ i „Konnec'T“. Organizatori koji čine udrugu „Medj'Do it – Paris“ su mladi ljudi od kojih su neki stalni članovi međugorskog internacionalnog zbora koji animira Mladifest. Svi oni su barem jedanput hodočastili u Međugorje i ovo je mjesto preobrazilo njihove živote i njihovu vjeru. Danas, ne očekujući sud Crkve kojoj su vjerni, žele da njihovi sunarodnjaci Francuzi mogu okusiti ove milosti Međugorja, barem u pariškoj regiji. Stoga u Parizu organiziraju „Medj'Do It – Festivale“ koji vrlo sliče međugorskom Mladifestu, na koji pozivaju govornike koji mogu svjedočiti i govoriti o Međugorju.

11. ožujka 2020., udruga „Medj'Do It“ je ugostila nadbiskupa Henryka Hosera u Parizu, i tada je on gostovao također i na radio Notre-Dame France.

PROGRAM PUTEM INTERNETA (14. – 18. srpanj 2020.)

Program kojeg čine molitva, kateheza i svjedočanstva svake večeri od 14. do 18. srpnja od 19 sati može se pratiti na kanalu youtube.com/dieuSauve kanal.

PROGRAM UŽIVO

Zadnji dan Festivala, nedjelja 19. srpnja je drugačijeg programa jer se događa uživo u crkvi Saint Charles de Monceau (Paris 17). Toga dana program je slijedeći:

15.30 – kateheza

17.30 – molitva

18.30 – sv. Misa

20.30 - klanjanje

Sve će se prenositi i uživo preko interneta na YouTube kanalu Dieu Sauve.

Paula Tomić/medjugorje-info.com