Zlatko Dalić kod susjeda u samostanu

Franjevački samostan Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu ugostio je 3. siječnja izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

Povod su bili sportski uspjesi na međunarodnoj razini koje ovaj izbornik sa svojom nogometnom momčadi niže već dulje vrijeme, a gorički fratri kao dobri susjedi – roditeljska kuća Zlatka Dalića je najbliža samostanu – htjeli su mu i osobno čestitati, javlja nedjelja.ba.

Dobrodošlicu Zlatku među franjevce izrekao je gorički gvardijan fra Marko Ešegović, čestitavši mu na svim uspjesima koje je postigao kao izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, a da pri tome nikad nije zaboravio posvjedočiti svoju vjeru u Boga, što je u današnjem svijetu velike dezorijentiranosti i odbijanja kršćanskih vrednota poprilično rijedak slučaj. Gvardijan je ovom prigodom Dalića i prigodno darovao.

 Zatim je pomoćni biskup banjolučki dr. mons. Marko Semren, OFM, uime Banjolučke biskupije, čestitao izborniku i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na postignutim uspjesima pročitavši tekst posvete s knjige koju mu je ovom prigodom darovao Banjolučka biskupija u riječi i slici od 1881. do 2006., a koji potpisuju banjolučki biskupi mons. Franjo Komarica i mons. Semren, a gdje između ostalog piše: „Uime nas biskupâ Banjolučke biskupije, svećenika, redovnika i vjernika zahvaljujemo Vam što ste kao izbornik Hrvatske nogometne momčadi s njome ostvarili veleban uspjeh na Svjetskom nogometnom natjecanju u Kataru godine 2022. te nama i Hrvatima diljem svijeta priuštili iznimnu radost i zadovoljstvo za božićne blagdane. Čestitamo Vam i na osobnom svjedočenju kršćanskih vrednota!“

Nakon Dalićeve zahvale na čestitkama uslijedilo je druženje uz kavu i razgovor o sportu, prije svega o nogometnom prvenstvu u Kataru.