23. Obljetnica Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići

Bratovština svetoga Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići je udruga građana, hrvatskih katoličkih mladića i djevojaka, muževa i žena iz naše Goričko – Sovićke župe i šire. Broji više od stotinjak članova i vrlo je aktivna u svim aspektima župnog života.

U subotu 3. prosinca 2022. biti će svečano obilježavanje i proslava 23. obljetnice postojanja i rada Bratovštine.

Program će započeti svetom misom u župnoj crkvi u Gorici u 18 sati.

U Galeriji, u Staroj kapeli u Gorici, u 19 sati biti će otvorenje izložbe slika „OKO I SVETO“ – Ususret Božiću, umjetnice Karin Grenc iz Splita.

KARIN GRENC je po školovanju i zanimanju grafička dizajnerica, a po rođenju i životnom opredjeljenju je slikarica i kiparica. Za sebe kaže da je „čeljade Božje“ koje komunicira sa unutarnjim i vanjskim svijetom kroz stvaranje. Također, Karin je osoba koja osobno iskustvo boli i trpljenja pretače u svoja umjetnička djela. Kao vjernica svjesna je Božje prisutnosti, te u svjetlu vjere promatra sebe i svijet. Svoje inspiraciju pronalazi najvećim dijelom u sakralnoj tematici, ali i u bojama, oblicima, zvukovima i mirisima Dalmacije.

Kao što u svojoj umjetnosti koristi odbačene predmete i naplavine… i od njih stvara živo umjetničko djelo, tako Karin i od svojih životnih naplavina i ljudi koje okuplja oko sebe uči kako u predanju Bogu pronaći snagu za ljubav.

U programu će sudjelovati:

fra Marin Karačić, župnik župe Gorica-Sovići

fra Marinko Šakota, župni vikar u župi Čerin

Ljubo Grizelj, Načelnik općine Grude

Dragan Prlić, predsjednik Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići

U glazbenom dijelu programa nastupiti će članovi dječjeg župnog zbora iz Gorice i Sovića.

Svi ste dobro došli! – poručili su članovi Bratovštine!