Akcija Udruge Betlehem za 'Najmanje među nama' u Zagrebu

Prije svega osjećamo potrebu da se zahvalimo Gospodinu koji nas je vodio k ostvarenju našeg cilja - zakup grobnice za naše najmanje, za djecu koja su umrla pod srcima svojih majki, kao i svima Vama koji ste pomogli novčanim prilogom ili volontiranjem. Svanuo je i taj dan, Grad Zagreb ima grobnicu za „Najmanje među nama"!

Dana 4. travnja 2016. u tu istu grobnicu položena su tijela četiri djeteta. Emocije su nas preplavile, kao i roditelje koji su ispratili svoju djecu na posljednji zemaljski počinak. Vodeći se Isusovim riječima „Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni ste učinili!" tugu zbog gubitka, preplavljuje radost, radost vječnoga života u Kristu. Tako i mi ovim projektom, slavimo Gospodina i Njegovo Božansko milosrđe.

Svetu Misu i pogreb vodio je pater Marko Glogović, pavlin i utemeljitelj „Betlehema" uz dozvolu i blagoslov župnika vlč. Filipa Lucića. Dragi roditelji, danas, postoji mjesto gdje i Vi možete sahraniti svoje dijete. Mjesto gdje možete upaliti svijeću u znak sjećanja, oplakati i žalovati za svojim djetetom, koje niste uspjeli zagrliti. Mjesto koje će Vam pružiti utjehu, ojačati nadu i vjeru u ponovni susret.

Naša prva manja grobnica za "Najmanje među nama", nalazi se na Markovom polju, gdje želimo izgraditi još jednu veliku grobnicu s kapelicom. Koliko smo radosni radi ostvarenja cilja, toliko smo i žalosni jer smo u posljednjih godinu dana spoznali veliku potrebu za još jednom velikom grobnicom. Hvala svima koji će nas poduprijeti i u budućnosti i omogućiti da se pokopaju sva djeca koja su umrla tijekom trudnoće, na primjeren način, a na što nas obvezuje naša savjest i traže naša srca.

Ukoliko ste izgubili svoje začeto dijete, prije negoli je ugledalo ovaj svijet i želite ga dostojanstveno pokopati, kontaktirajte nas svakim danom od 16-20 sati (u hitnoj potrebi 08-20 sati) na brojeve mobitela: +385 (0)99 2027 800, +385 (0)91 4040 453, +385 (0)91 6019 025 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. [HYPERLINK: mailto:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.]

Donacije za naš cilj možete uplatiti na: Centar za nerođeni život „Betlehem-Zagreb" Vladimira Ruždjaka 8, 10360 Sesvete
Žiro račun: HR60 2360 0001 5011 3578 8