Biciklom od Labina Dalmatinskog do Bos. Grahova za poginule branitelje

Povodom Dana sjećanja na poginule hrvatske branitelje 13. kolovoza, ratni veteran Jakša Bulić iz Splita odlučio je, u sjećanje na poginule suborce, ali i sve branitelje, krenuti na memorijalni biciklistički maraton od Labina Dalmatinskog do Bos. Grahova.

Želja mu je bila napraviti isti onaj ratni put koji je napravio 1995. kao mladi branitelj, zajedno s drugim prijateljima iz 141. brigade, javlja Nedjelja.ba

Naime, Jakša se kao mladić te godine odazvao na mobilizaciju uoči VRO Oluja i zajedno s ostalim suborcima bio poslan na čuvanje crte bojišnice na području Bosanskog Grahova gdje su 13. i 14. kolovoza 1995. sudjelovali u teškim borbama protiv srpskih snaga u kojima je poginuo 21 hrvatski vojnik.

Jakša je biciklom put Bosanskog Grahova krenuo 12. kolovoza iz Labina Dalmatinskog pa preko Dalmatinske zagore i Sinja došao u Odžak kod Livna gdje je prespavao kod prijatelja. Iz Odžaka je sutradan nastavio za Grahovo gdje je stigao na komemoraciju u povodu Dana sjećanja. Ispred spomen-križa u Bosanskom Grahovu Jakšu je pozdravio banjolučki biskup mons. Franjo Komarica koji mu je čestitao na tom podvigu i podijelio blagoslov.

Jakšin put biciklom od Labina do Grahova bio je dug 180 km, a prešao ga je za 14 sati.