Blanka Vlašić pred preko 4 tisuće krizmanika Splitsko-makarske nadbiskupije svjedočila o vjeri

Sinoć je održan Prvi susret svih krizmanika Splitsko-makarske nadbiskupije s nadbiskupom Marinom Barišićem u velikoj dvorani SC Gripe.

Ove godine u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji ima 4100 krizmanika.

Svoju vjeru krizmanicima je posvjedočila Blanka Vlašić, jedna od najboljih hrvatskih sportašica, sjajna atletičarka i osvajačica dvije Olimpijske medalje. Ona je u svakom trenutku i svakoj prigodi spremna svjedočiti svoju vjeru, zbog čega je svojedobno bila izložena medijskom linču, izrugivanju od strane jednog pisca i komentatora u jednim dnevnim novinama.

U više je navrata istaknula kako je u središtu njezina života – Isus. Vjeri se okrenula nakon teške ozljede, kada je pala u depresiju, te je isto iskustvo podijelila s krizmanicima uz posebnu poruku koliko joj je ta velika odluka pozitivno utjecala na život.

“Bog je uvijek na prvom mjestu jer sam svjesna da je sve ovo što imam upravo Božji dar i uvijek me to čvrsto drži objema nogama na zemlji. Ne želim svojatati uspjehe i oslanjati se na svoje snage. Prepuštajući uže Gospodinu, osjećam slobodu jer me vodi Onaj koji zna što je za mene najbolje. Sada mi je život puno lakši, ispunjeniji, potpuniji kad sam našla svoje ishodište i kad sam spoznala svoj pravi identitet, jer sam prije svega Božje dijete pa onda kći, sestra, sportašica”, izjavila je za tportal.

Danas živi vjeru i u njoj nalazi snagu.

narod.hr/tportal