ČITLUK: BLAGOSLOV SLIKE MILOSRDNOG ISUSA, POSVETA BROTNJA I MOLITVA KRUNICE BOŽANSKOG MILOSRĐA

Na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku zadnjih dana tekli su radovi uređenja i postavljanja slike Milosrdnog Isusa. Članovi udruge Zavjet Gospi zajedno sa momcima iz zajednice Cenacolo napravili su postolje, a tvrtka Inox Barbarić iz Cerna napravila je okvir od inoksa. Na to je postavljena u staklo uokvirena slika Milosrdnog Isusa, replika one koju je s. Faustina prvobitno naslikala.

Na postolju je urezan datum 24.4.2022. odnosno današnji dan koji označava kada je slika postavljena i blagoslovljena.

Susret obilježavanja Nedjelje Božjeg Milosrđa započeo je u 15 sati. Ispred mnoštva župljana i vjernika, župnik župe Krista Kralja, fra Miro Šego uputio je prisutnima prigodne riječi: „Slika Milosrdnog Isusa predstavlja Uskrslog Isusa. Iz njegova probodenog srca izlaze crvena i bijela zraka. Svrha ove slike jest da nam posluži kao posuda iz koje možemo zagrabiti i zadobiti milosti i da nam bude znak da nas podsjeti na potrebu pouzdanja u Boga i iskazivanje milosrđa svojim bližnjima. Štovanje ove slike se temelji na molitvi punoj pouzdanja popraćene djelima milosrđa.“

Fra Miro je zatim objasnio značenje slike te obećanja koja je Isus dao preko sv. Faustine onima koji sliku budu štovali i molili se.

Zatim je fra Miro Šego pozvao prisutne da se zajedno pomole za blagoslov slike: „Molimo zajedno ovdje za blagoslov ove slike da ona bude ZNAK i blagoslov utjehe. Da pred njom molimo i u njoj prepoznajemo dar Božjeg milosrđa i njegove ljubavi!“

Nakon blagoslova je uslijedila molitva krunice Božanskog milosrđa, a nakon krunice cijelo Brotnjo je posvećeno Božjem milosrđu jer je Župa Krista Kralja Čitluk jedna od rijetkih župa u BiH koja se uključila u međunarodnu molitvenu inicijativu Iskra milosrđa.

Osim ove inicijative štovanja Božjeg Milosrđa, Udruga Zavjet Gospi, pokrenula je još jednu inicijativu, naime želja im je da se Čitluk preimenuje u Marijingrad ili Gospingrad, u znak zahvalnosti ukazanjima Kraljice Mira.

Prošle godine su župljani i vjernici Brotnja to posebno dokazali nakon velike devetnice hodočašćenja na Brdo ukazanja. A to planiraju učiniti i ove godine. Prva nedjelja hodočašća će biti 1. svibnja, zatim tako kroz 8 nedjelja, a zadnje deveto hodočašće je na uočnicu Gospinih ukazanja 24. lipnja.

Označeno u