ZA KRAJ RADNOG DANA Doktorica pri povratku s posla pomogla zarobljenima u autu

Dobro je činiti dobro u svakoj prilici koju prepoznamo kao poseban zadatak. Pomaganje nije samo obveza već doživljaj i dar svakog dobrog i odgovornog čovjeka, a u ovome slučaju donosimo primjer jedne doktorice

U prevrtanju vozila teško su ozlijeđene tri osobe. Srećom, u koloni se vozila i mlada doktorica koja je brzom intervencijom pomogla ozlijeđenima.U mjestu Jehovci u blizini Kiseljaka u BiH dogodila se prometna nezgoda, u kojoj je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov, prenosi N1.

Tri osobe su ostale zarobljene u automobilu s teškim ozljedama. Ipak, u koloni automobila koja su prolazila bila je i mlada doktorica Merima Kruščica koja je brzom intervencijom pomogla ozlijeđenima.

U razgovoru za N1 ispričala je svoje iskustvo. "Bila sam negdje drugo-treće vozilo u koloni i s moje desne strane sam primijetila jedno vozilo koje je okrenuto na krov, još su se kotači okretali i dimilo se iz vozila. Vozač prije mene skrenuo je na desnu stranu, ja sam za njim. Čula sam samo lupanje iz vozila, a ubrzo je u pomoć pritekla i gospoda iz obližnjeg objekta i okrenuli smo džip. Vrata su bila blokirana i tek nakon što smo uspjeli odvaliti vrata izvadili smo ozlijeđene s jako teškim ozljedama glave i ekstremiteta i grudnog koša", kazala je dr. Kruščica za N1.

Nakon toga je zbrinula ozlijeđene i pričekala sanitetska vozila."Zbrinula sam ih i uskoro su stigla sanitetska vozila iz Kiseljaka. Ponudila sam se da lakše ozlijeđenog prevezem u svom automobilu u Dom zdravlja Kiseljak. Dobila sam informaciju da su svi stabilni i pušteni na kućno liječenje".

Još je za kraj razgovora opisala kakav je osjećaj nositi se sa sličnim situacijama obavljajući ovakav posao."Takve situacije mi se često događaju i djelujem sasvim normalno. Malo budete sami na sebe ponosni, jer tek kada sam stigla kući, pomislila sam: Bože, živi su još uvijek!".