FRA JOSIP VLAŠIĆ novi voditelj Franjevačke kuće molitve MASNA LUKA, Blidinje medjugorje-info.com

FRA JOSIP VLAŠIĆ novi voditelj Franjevačke kuće molitve MASNA LUKA, Blidinje

Fra Josip Vlašić, poznati franjevac koji je dio ekipe tzv. E-fratara iz Pazina, koji su započeli sa e-duhovnim vježbama, od nedjelje 26. rujna 2021. i službeno je postao novi kapelan Polja i voditelj Franjevačke kuće molitve MASNA LUKA na Blidinju.

Kapelan Polja jedanaest godina bio je fra Ante Marić. Na sv. Misi na Barama, 26. rujna, fra Josip je pročitao dekret svog novog zaduženja. Otac biskup Palić je zahvalio fra Anti na njegovu trudu, a ovim putem želio je u ime svih vjernika zahvaliti fra Anti na svemu što je činio za žitelje Polja svih ovih godina. Fra Ante je poznat kao narodni fratar, omiljen među narodom, uvijek nasmijan i takvog ga i dalje pamtimo.

Za novog kapelana Polja izabran je, fra Josip Vlašić koji iza sebe ima iskustvo molitve, samoće, razmatranja, pravog franjevačkog „pustinjaštva“ koje će mu itekako biti dobra podloga za nove duhovne programe koje planira uvesti u Franjevačku kuću molitve u MASNOJ LUCi na Blidinju, prekrasnom lokalitetu i zdanju koje je kao stvoreno za povlačenje od svijeta i traženje bliskog i novog susreta s Bogom licem u lice.

Podsjetimo kako je fra Josip Vlašić rođen 1978. u Sovićima (BiH). Član Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar od 2003. Za svećenika zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi u samostanu i župi na Širokom Brijegu kao župni vikar, vjeroučitelj i duhovni asistent Franjevačke mladeži. Od 2010. do 2016. u Mostaru: od 2010. do 2013. kao nacionalni i područni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži i provincijski promicatelj zvanja, a od 2013. do 2016. kao župnik. Od 2010. do 2016. duhovni asistent mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru. Od rujna 2016. u Franjevačkom samostanu u Pazinu. Jedan je od franjevaca koji organizira e-Duhovne vježbe

Fra Josip je već otvorio facebook stranicu 'Franjevačka kuća molitve Masna Luka' i nagovijestio kako sprema nuditi višednevne programe posta, molitve i šutnje. N atu temu objavio je i prvi post koji kaže: “Mi moramo pronaći Boga, a on se ne može pronaći u buci i žurbi. Bog je prijatelj tišine. Pogledaj kako priroda – stabla, cvijeće, trava – rastu u tišini. Pogledaj kako se zvijezde, mjesec i sunce kreću u tišini. Mi trebamo tišinu kako bismo mogli dotaći duše.” (Majka Terezija)

Masna Luka kao i cijeli kompleks parka prirode Blidinje čuva za tebe mjesta tišine u kojima možeš doći blizu Bogu, ali i svojoj duši. Upravo tu, u tvojoj duši, kraljuje Bog.