GANUT ĆE VAS DO SUZA 'Bilo je bolno nakon operacija, ali uz glazbu je sve lakše!'

Njegov duh, životna snaga i karakter oduševili su žiri! Pjesmu je posvetio preminulom ocu, a za Dnevnik.hr ispričao je koliko mu je glazba pomogla u borbi sa životnim nevoljama.

U posljednjoj audicijskoj emisiji Supertalenta ponovno smo mogli upoznati brojne talentirane ljude. No, među njima istaknuo se svojim duhom, hrabrosti i životnom pričom Erik Balija. 32-godišnji pjevač iz Fažane oduševio je sve svojom pjesmom 'Hvala ti na svemu, stari moj'. Glazbom se bavi od pete godine života, a njome se počeo baviti tijekom brojnih fizikalnih vježbi i oporavaka kroz koje je prolazio zbog svoje bolesti. Naime, Erik boluje od cerebralne paralize. Život ga nije mazio, pa je rano izgubio svog oca, kojem je i posvetio pjesmu koju je otpjevao na Supertalentu. Za Dnevnik.hr otkrio je kako se glazbom borio protiv bolesti, ali i svih životnih teškoća.

'Iako sam osoba sa invaliditetom, nikad nemam mira'

'Odlučio sam sudjelovati na Supertalentu jer mi se svidio koncept. Iako sam osoba sa invaliditetom i raznim problemima, nisam nikad na miru, uvijek želim nešto novo raditi', rekao nam je Erik. Reakcije žirija bile su sjajne, a Erik nam kaže da nije očekivao tako sjajne reakcije. 'Priželjkivao sam reakcije, ali nisam ih očekivao, svakako nisam. Došao sam da otpjevam sebi dragu pjesmu. Znamo da je Martina dosta stroga članica žirija, pa je jasno zašto nisam očekivao da će se baš svi oduševiti. Bilo me strah izaći pred žiri kada sam čuo sve kritike nastupa prije. Imam neko strahopoštovanje', priča Balija o svom nastupu.

Bilo je bolno, ali uz glazbu je sve bilo lakše

A glazba mu je oduvijek davala snagu za dalje. 'Moja ljubav prema glazbi počela je kada sam imao pet godina. Dosta sam radio fizikalnu terapiju, što nisam volio, pa dok su se drugi zabavljali nogama, ja sam slušao glazbu i pjevao. Osim toga, tu su tetka, djed, otac... Cijela obitelj je bila jako muzikalna, nisam mogao od toga pobjeći. Dovoljno o svemu govori i činjenica da sam nakon operacije, kada sam imao gips, nagovorio doktore i oca da mi namjeste klavijature kako bi mogao svirati ležećki. Stavio bih slušalice i svirao. Bilo je bolno, ali uz glazbu je sve bilo lakše', kaže ovaj simpatični Istranin. Tijekom života nastupio je sa brojnim velikim glazbenicima, među njima i Vlatkom Stefanovskim, Miroslavom Tadićem i Radom Šerbedžijom. Ipak, ističe među svima njima jedno ime koje mu je najmilije. 'Najdraže mi je bilo surađivati s Oliverom Dragojevićem, jer je opušten, nije na visokoj nozi, opušten je. Uvijek mi je lijepo sa njim surađivati, uvijek se lijepo družimo - uz hranu i piće, s Oliverom ne može drugačije', pun je hvale skromni Erik.

'Bez asistenta, obitelji i prijatelja, fizioterapeuta, ništa ne bi bilo moguće'

Kad je natjecanje u pitanju, Erik nema velikih očekivanja. 'Puno je disciplina i jakih kandidata. Ne očekujem ništa. Cilj je doći što dalje i da ono što predstavim, predstavim što bolje. I moram istaknuti, bez osobnog asistenta, obitelji i prijatelja te fizioterapeuta koje se trude da sve bude u redu, ništa ne bi bilo moguće', zaključio je veliki Balija!

 

Označeno u