Hodočašće pješice križnim putem Bl. Drinskih mučenica

Dvoje vjernika iz Hrvatske te dva svećenika započeli su, 22. svibnja, svoje hodočašće pješke križnim putem Bl. Drinskih mučenica od Pala, pored Sarajeva do Goražda na rijeci Drini, javlja nedjelja.ba.

Ranom zorom hodočašće su započeli svetom misom u crkvi Kraljice Svete Krunice u Sarajevu. Euharistiju je predslavio don Josip Tadić, župnik iz Goražda uz koncelebraciju don Jeronima Jokića iz vjerničke zajednice Sv. Juraja Boljun u Istri. Nazočilo je i nekoliko sestara Kćeri Božje ljubavi.

Nakon mise vjernici i svećenici su se autom zaputili prema Palama, kako bi obišli mjesto odakle su Drinske mučenice 1941. otete iz samostana i odvedene prema Goraždu. Poslije razgledanja župe Pale i povijesnih lokaliteta, gdje je nekoć bio samostan hodočasnici su se zaputili pješice ka Goraždu. Predviđeno je da prenoće u Hrenovici, gdje će ih ugostiti nekadašnji ministar gospodarstva Kantona Sarajevo Emir Hrenovica. Nastavak hodočašća planiraju nastaviti ujutro 23. svibnja.

Osim don Josipa i don Jeronima hodočaste: Tomislav Ivanišević,vjeroučitelj iz Starog Petrovog Sela te Milorad Oršulić Mican, iz Okučana, koji je iz toga mjesta 2011. pješice prešao oko 280 kilometara do Sarajeva u povodu beatifikacije Drinskih mučenica 2011. Inače, križni put Bl. Drinskih mučenica od Pala do Goražda ima 54 kilometra.

Drinske mučenice su pet sestara Kćeri Božje ljubavi, koje su četnici iz mržnje prema vjeri ubili 1941. na području istočne Bosne. Njihov blagdan je 15. prosinca. 

 

Označeno u