Hrabra majka treba našu pomoć: Suprug joj umro od tumora, a ona je oboljela od leukemije

Sandra Križan iz Ilače želi pobijediti opaku bolest zbog svog jednogodišnjeg sinčića

Prije dva mjeseca Sandri je umro suprug od tumora na mozgu. Ostala je sama s osmomjesečnim sinčićem i teškom dijagnozom. Boluje od leukemije. Na izmaku je snaga, fizičkih, a pogotovo financijskih, i treba našu pomoć

Nevolja nikad ne dolazi sama. U to se uvjerila i 26-godišnja Sandra Križan iz Ilače kod Vukovara. Njene vene pucaju. Kemoterapija ih je stanjila pa svojeg sina ne diže tako često u naručje, a samo bi ga grlila. Jer na svojoj je koži osjetila kako je život surovo prolazan. Njezin suprug, Ivanov tata, u travnju je preminuo od galopirajućeg tumora na mozgu. Ni operacija nije pomogla, prenosi RTL.

- Proširio se u moždano deblo i taj ostatak koji se proširio nisu smjeli ni dirnuti jer bi ga odmah ubili - kazala je Sandra Križan.

Kada je obolio njihovo je dijete imalo svega dva mjeseca. Prošle godine u ovo doba bili su još uvijek sretni. Mladi, zaljubljeni, u novoj kući koju su kupili na kredit. Otplatit će je zajedno, pa život je pred njima - tako su mislili.

Dva dana nakon suprugovog sprovoda dobila je strašne bolove u trbuhu. Dijagnoza je brzo postavljena. Sandra boluje od akutne mijeloične leukemije. Pred njom je druga tura kemoterapije na zagrebačkom Rebru.

- Bilo mi je teško, a bilo je dana kad sam jednostavno znala sjedit i pjevat. Nisam htjela dopustit da me to psihički dotuče, a onda razmišljam: Ja imam njega, ja želim živit, želim dalje, želim sve - rekla je Sandra.

Njena kosa prkosno ponovno raste. Meka je kao ona njezina sina. Pred njom samo jedan cilj - ozdraviti! I uspjet će, kaže, jer on je njezina snaga, prenosi RTL.

- U biti me je to cijelo vrijeme i držalo - priznaje.

Nije bila uz njega kada je izgovorio prve riječi. Ali želi biti tu kad bude kretao u vrtić, kad nađe prvu simpatiju, prvi posao, kad se bude ženio. Idemo im u tome pomoći. Sandra živi od 1.600 kuna rodiljske naknade, koju će primati još samo četiri mjeseca. Kredit za kuću u kojoj njezin suprug Marijan nije uživao, ide dalje. Pa nek je barem ispuni dječji smijeh. Neka se barem Sandra ne nervira ima li novac za odlazak u Zagreb i ima li njezin sin sve što mu je potrebno. A ona? Ona će odraditi sve ostalo.

Novac možete uplatiti na tekući račun:
HR73 25000093200894859

Označeno u