Hrvatska dehonijanska mladež na duhovnoj obnovi na Krku

Hrvatska dehonijanska mladež župe BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea iz zagrebačke Trnovčice „produženi“ je vikend (8. - 10. 10. 2015.) boravila u Krku na duhovnoj obnovi koju je predvodio duhovnik zajednice o. Andrzej Wosko SCJ.

U središtu njihova trodnevnog promišljanja bilo je Božje milosrđe.

Prvi dan bilo je govora o buli pape Franje kojom najavljuje Godinu milosrđa i o njegovoj poruci za 31. Svjetski dan mladih u Krakovu 2016. Drugi dan protekao je u šutnji i razmatranju sakramenta ispovijedi dok je u središtu trećeg dana bio život sl. Božjega oca Dehona, utemeljitelja Družbe svećenika Srca Isusova, dehonijanaca, čiju karizmu ova zajednica mladih nastoji nasljedovati kao i 7 obveza HDM-a u svjetlu Božjega milosrđa (1. upoznati lik i djelo o. Leona Dehona i njegovu duhovnost, 2. surađivati sa svećenicima Dehonijancima u poslanju Crkve, 3. pronaći svoje mjesto i aktivno se uključiti u rad zajednice i župe, 4. redovita sv. Misa i sv. Pričest, 5. pobožnost Srcu Isusovu, devetnica Prvih petaka, 6. dnevno moliti molitvu Evo Srca, 7. izvršavati vlastite dužnosti u duhu žrtve i zadovoljštine Srcu Isusovu). Bilo je govora i o Devetnici milosrđa koju kao zajednica mladih iniciraju i koja će se održavati svakog 22. u mjesecu, počevši od 22. listopada o.g., spomendana Ivana Pavla II. do 22. lipnja 2016.

Dane ispunjene intenzivnom molitvom, radošću, otvorenošću jednih prema drugima dodatno je uljepšao i slučajni susret mladih s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom na ulicama staroga grada. (jv)