Hrvatski tjedan braka

Veljača je bogata inicijativama koje slave život, posvećenost, predanje, ljubav, vjernost… (2. 02. Dan života, Dan posvećenog života, 11. 02. Dan bolesnika, 14. 02. Dan zaljubljenih…).

Još jedna u nizu tih inicijativa, relativno nova u ovim našim krajevima je i TJEDAN BRAKA, dio međunarodne inicijative Marriage Week International koja se svake godine odvija u 26 zemalja svijeta kako bi se od 7. – 14. 2. održao niz događanja kojima bi se proslavio brak i osnažili parovi u svojem međusobnom savezu i predanosti.

Tjedan braka potiče pojedince, udruge, tvrtke, vladine agencije, politička tijela, crkvene zajednice te sve ostale koji podržavaju iste ciljeve i vrijednosti da u tjednu od 7. do 14. veljače organiziraju jedan ili više događaja, od onih sasvim romantične prirode do onih edukativnih ili zabavnih.

Nedavna istraživanja pokazuju da je trajna stabilnost braka rezultat međusobne predanosti supružnika utjelovljene u njihovim zavjetima, podržane od strane obitelji, prijatelja i društva kao cjeline, no život često zna biti pretrpan izazovima i lako je zanijeti se karijerom, djecom i kućanstvom te zapostaviti supružnika.

U vremenu kad nam svi pokazatelji govore kako se parovi sve rjeđe odlučuju ozakoniti svoju vezu, kad su sve češće bračne krize i nedostatak bračne bliskosti, kad se broj razvoda galopirajući povećava (31 razvod na 100 sklopljenih brakova u 2013. godini), tjedan braka želi nas podsjetiti da svoje supružnike postavimo kao prioritet. To bi mogao biti prvi korak u pokušaju osnaživanja međusobne povezanosti, zatim bračne veze pa na kraju i obitelji.

Sve o tome Kako se uključiti?, Prijaviti događaj, ponudu, ideju, sve o lokacijama događaja potražite na : http://tjedanbraka.org/

 

Označeno u