Izbornik Dalić: Mi moramo i po kiši i po snijegu i po suncu izaći i pokazati da smo Hrvatska

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

”Znam da vas zanima stanje u momčadi. Za sada je sve ok, jedini problem imamo s Badeljom, a on ima danas kontrolni pregled u svom klubu. Bojim se da neće biti spreman, ali pričekajmo do večeras”, poručio je Dalić, piše narod.hr.

”Moramo se paziti prekida. Imaju svoj stil igre koji je težak, opasan, s puno svađe i fajta na terenu. To nam ne treba i na tome ću raditi s dečkima. Da ne prihvate takav način igre. Važna je igra po bokovima, to će biti ključ. Ne smijemo pasti pod njihovu euforiju”, dodao je.

”Marcelo je igrač koji nam treba. Bio sam kod njega u Milanu. Vratio se i očekujem od njega da bude spreman, posebice ako Badelj neće igrati. U glavi imam sve, jedino me može poremetiti neka ozljeda, kao ovo s Badeljom. Neću vam otkriti formaciju, ne zbog vas, nego zbog Grka. Badelj mi treba, on je strašno važan igrač u mojoj viziji. Sad ćemo vidjeti tko će uskočiti na njegovo mjesto. Zadnji put sam rekao da na svakoj poziciji želim dva do tri igrača. Hoće li to biti Brozović, vidjet ćemo”, poručio je.

”Navodno bi u četvrtak trebalo biti lijepo vrijeme, bez kiše. Svakako će po teškom terenu njima biti lakše, ali i ako bude loše vrijeme, nema isprike. Mi moramo i po kiši i po snijegu i po suncu izaći i pokazati da smo Hrvatska”, ispričao je.

”Manje spavam otkako sam izbornik. Puno toga se promijenilo. Bio sam sedam mjeseci na odmoru i nedostajalo mi je ovo. Nisam očekivao da će se ovo dogoditi, taj silni posao i ritam, ali me veseli. Sretan sam što sam tu i spreman sam na sve i ne bježim od izazova i svega ovoga što nas čeka”, ističe Dalić.

“Razgovarao sam s izbornikom Belgije, prvi razgovor bio je općenit, u drugom sam ja već više toga saznao i neke su mi stvari postale jasne. Grci su imali puno sreće, Belgija je puno toga promašila. Najgore je kad prihvatiš njihov stil igre, a to su igrači Belgije napravili. Martinez mi je rekao da mu nije uspjelo sačuvati mir jer su Grci isprovocirali njihove igrače. Teško je igrati kad se devet igrača fanatično brani, ali moramo biti pažljivi, rekao je izbornik Hrvatske”, prenosi narod.hr.