Javio se mladić koji je ostavio medalje na grobu Dražena Petrovića

Biserka Petrović porazgovarala je s mladićem, koji joj je rekao da je jedino mjesto kojem njegove medalje pripadaju uz Dražena.

Ostavio je medalje na njegovu grobuRadi se o 18-godišnjem dečku iz Dalmacije, no vrlo je samozatajan i sramežljiv pa je želio ostati anoniman, rekla je Biserka Petrović nakon što joj se javio mladić koji je proteklog vikenda ostavio 16 medalja na grobu njenog sina i svojeg idola Dražena.

Pronašla ih je u ponedjeljak ujutro, nakon što je dva dana nije bilo na Mirogoju. Budući da je za vikend padala kiša, bile su blatne, a ona ih je odnijela u muzej posvećen njenom pokojnom legendarnom sinu te ih očistila i prebrojila. Sve su to medalje osvojene u mlađim kategorijama, na turnirima u Hrvatskoj i Italiji, od lige osnovnih škola Zadarske županije, koje je osvojio kao učenik zadarske O.Š. "Bartul Kašić" do medalja s oznakama Škole košarke Dražen Petrović i Škole košarke Split. Budući da uz dar nije pronašla nikakvu poruku, željela je da joj se javi osoba koja ih je ostavila. - Njegovi roditelji nisu ni znali da je otišao u Zagreb.

Kad su pročitali tekst u 24sata, ušli su u njegovu sobu i vidjeli da su čavlići na kojima su medalje visjele prazni. Nakon toga njegova majka me nazvala - ispričala nam je gđa. Petrović, koja je prije svega željela znati koju je poruku htio poslati tajanstveni darivatelj ostavivši medalje na grobu njenog sina na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Zanimalo ju je i zašto ih ostavio baš na grobu, a ne ih donio izravno u muzej, u koji ih je prenijela.

- Rekao mi je da je to jedino mjesto kojem te medalje pripadaju. Već je jedanput bio na Mirogoju, sam je pronašao Draženov grob i upalio svijeću - prenijela je Biserka Petrović te dodala kako je mladić prestao igrati košarku jer je nailazio na nerazumijevanje i jer mu se karijera nije razvijala kako je zamislio.

Dakle, nove košarkaške medalje neće osvajati. Šteta, jer i ove iz najranijih košarkaških dana vrlo su vrijedne.

- Rekla sam mu da bih ga željela vidjeti i upoznati te mu ispričala koliko se Dražen veselio takvim medaljama, uvijek ih je gurao u prvi plan i davao im veću važnost nego olimpijskim jer su one bile prve i označavale su početke - objasnila je Draženova majka.Ovih 16 medalja, kao i brojne druge predmete koje su obožavatelji iz Hrvatska, ali i drugih zemalja poput Italije i Španjolske, ostavljali na grobu našeg legendarnoga košarkaša, uskoro će se moći vidjeti na izložbi povodom desete obljetnice rada

Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović pored Cibonine dvorane, koja također nosi njegovo ime.