LJUDI HITNO POMOZITE I PODIJELITE: Mala Emelina (14 mjeseci) iz Gračanice treba našu pomoć

Emelina Mešanović iz Gornje Miričine kod Gračanice ima 14 mjeseci, ali zbog gotovo 100% gluhoće još nije izgovorila svoju prvu riječ.

Neophodan joj je slušni aparat vrijedan nešto više od 2.000 maraka koji joj njeni nezaposleni roditelji ne mogu priuštiti. Zbog toga su se obratili za pomoć.

Emelina sa još tri nešto starije sestre i roditeljima živi u kući ugroženoj klizištem. Otac je ne tako davno doživio nesreću i ostao 70% invalid. Majka je nezaposlena i žive od 120 maraka dječijeg doplatka mjesečno.

Emelinina majka Hanka kaže da su je doktori upozorili da je djevočici potrebno slušni aparat kupiti što prije da progovori svoje prve riječi kako ne bi ostala trajno gluhonijema. Kada joj se kupi aparat, slijede posjete doktorima i vježbe kod logopeda.

Nakon toga trebala bi uslijediti i operacija kojom bi trajno i kvalitetno bio riješen problem sluha male Emeline. No, njenim roditeljima je trenutno najveća želja da njihova kćerka izgovori svoju prvu riječ. Prepreka tome su 2.100 maraka.

Novac potreban Emelini za neke ljude je možda sitnica, ali za njenu obitelj predstavlja čitavo bogatstvo. Ako želite pomoći ovoj djevojčiti da prvi put u životu čuje svijet oko sebe i konačno progovori, možete to učiniti uplatom na brojeve bankovnih računa ili pozivom na broj telefona na slici.

Pomozimo maloj Emelini da i ona ima normalno djetinjstvo!

Svi koji žele pomoći Emelini Mešanović, mogu to uraditi putem računa:

“Unicredit banka” d.d. broj: 3386202130814961, na ime Ahmet Mešanović, s naznakom „Za pomoć Emelini”.

Kod „Unicredit banke“ otvoren je i devizni račun na ime Ahmet Mešanović: Broj 40405606101 SWIFT CODE: UNCRBA22

IBAN: BA39 3386 2048 2680 0660

 

Označeno u