Maraton Svetom Ocu papi Franji

Marijo Soldo, član Maraton kluba Široki Brijeg zajedno sa dvanaest hrvatskih maratonaca sudjeluje u trodnevnom maratonu dužine 250km u čast Svetom Ocu papi Franji.

Maraton se trči pod geslom "U susret hodočasniku mira Svetom Ocu papi Franji". Trkači su krenuli u srijedu 3. lipnja iz vukovarsko-srijemskog pograničnog mjesta Tovarnik a očekuje se kako bi maratonci u Sarajevo trebali stići 5. lipnja, gdje će ih u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa primiti vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kojemu će maratonci uručiti talijanski prijevod romana o ubijenom svećeniku Ivanu Buriku kako bi roman kardinal Puljić uručio papi Franji.

Organizator maratona je Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika a maraton se trči pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Maraton se trči štafetno, a u njemu sudjeluju hrvatski maratonaci koji već dugi niz godina trče utrku Vukovar-Tovarnik u spomen na tovarničkog župnika Ivana Burika, ubijenog u Domovinskom ratu i 663 mučenika Crkve u Hrvata.

Maraton klub"Široki Brijeg" se zahvaljuje gradonačelniku Širokog Brijega gosp. Miri Kraljeviću na snošenju dijela troškova puta te su ponosni da na ovaj način mogu predstavljati Široki Brijeg u najboljem svjetlu.

Označeno u