Misionarke ljubavi hodočastile svetome Josipu

Sedam sestara Misionarki ljubavi hodočastile su u Nacionalno svetište svetoga Josipa u Karlovac u subotu 22. kolovoza 2020. Misno slavlje na njihove plemenite nakane tom je prigodom predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetište.

Nakon misnoga slavlja mons. Sente upoznao je sestre s poviješću Nacionalnoga svetišta, posebno se osvrnuvši na 1978. kada je Majka Terezija zajedno s ocem Antom Gabrićem posjetila tadašnju crkvu svetog Josipa, ostavivši duboki dojam na vjernike i svećenike grada Karlovac, prenosi Zagrebačka nadbiskupija.

Prošle godine na spomen tog lijepoga događaja, Albanska zajednica u Hrvatskoj i Karlovcu te Grad Karlovac i Nacionalno svetište postavili su kip Majke Terezije u prirodnoj veličini, rad akademskog kipara Ante Jurkića, u dvorištu Nacionalnoga svetišta. S posebnom razdraganošću sestre Misionarke ljubavi pristupile su kipu te načinile nekoliko fotografija za uspomenu.

Svojim hodočašćem sestre su se pridružile karlovačkoj rijeci hodočasnika koja ni u ovo korona-vrijeme nije presušila. Naime, svakog dana nekoliko Josipovih štovatelja hodočasti svetom Josipu u Karlovac.