Motornom pilom na crkvu

U nedjelju, 7. veljače, oko 9 sati prije podne, Đuro Majstorović (35), izbjeglica iz sela Rajlovac kod Bihaća, a nastanjen na području Ivanjska kod Banja Luke, dovezao se traktorom pred župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Ivanjskoj.

Motornom pilom je oborio drvene nosače osvjetljenja crkve, razrezao glavna ulazna vrata crkve i podrezao stablo jedne od drevnih lipa pred crkvom. Njegova majka je obavijestila obližnju policijsku postaju, a policijska patrola je ubrzo došla i spriječila daljnje vandalsko ponašanje dotičnoga.

Župnik fra Marko Kovačić i grupa župljana, koji su se okupljali na misno slavlje, vidno uzbuđeni, obavijestili su biskupa banjolučkog mons. Franju Komaricu, koji je odmah došao u župu. Tu je zatekao predstavnike policije, koji su ga informirali da se „radi o psihički labilnoj osobi“, koja je njima „dobro poznata po sječi tuđih šuma“.

Biskup Komarica je zahvalio policiji što su spriječili teža zlodjela te ih zamolio da informiraju kod nadležnih službi u adekvatnom zbrinjavanju dotične osobe. Obodrio je župnika i župljane da se ne daju zastrašiti, nego da zajedničkim naporom poprave nanesenu materijalnu štetu na crkvenoj imovini.

Motornom pilom na crkvuU nedjelju, 7. veljače, oko 9 sati prije podne, Đuro Majstorović (35), izbjeglica iz sela...

Posted by Katolički tjednik on 8. veljača 2016

 

Označeno u