Nakon dvije godine ukinuta ograničenja pri ulasku u BiH!

Vijeće ministara BiH na dašanjoj sjednici na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o prestanku važenja Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, čime se ukidaju ranije donesene Covid restriktivne mjere za ulazak u BiH.

Odluka je donesena na osnovu podataka nadležnih zdravstvenih institucija o povoljnoj epidemiološkoj situaciji u BiH već duže razdoblje, te zbog činjenice da je većina zemalja regije i svijeta ukinula sve mjere stranim državljanima za ulazak u njihove zemlje.

Na ovaj način prestaje vrijediti ranija odluka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu i njezine izmjene objavljene u „Službenom glasniku BiH“, br. 57/20, 58/20 i 36/21.

Na sjednici je donesena i Odluka o prestanku važenja Odluke o ograničenju kretanja i boravka stranaca u Bosni i Hercegovini, donijeta radi zaštite zdravlja građana nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija u ožujku 2020. godine proglasila pandemiju prouzročenu koronavirusom.

Nakon dvije pandemijske godine, od danas stranci s valjanim putnim ispravama mogu ući u Bosnu i Hercegovinu bez predočavanja covid potvrda ili negativnog testa na korona virus.

Turizam neka krene!

Brotnjo.info

Označeno u