Održana duhovna obnova za obitelj: „Smisao Božića u obitelji“

U nedjelju, 12. prosinca, 2021., Treće nedjelje Došašća - Nedjelje Radosti, u duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić" u Bijelom Polju, Školske sestre Franjevke iz Mostara, upriličile su jednodnevnu duhovnu obnovu za obitelji.

Tema obnove bila je „Smisao Božića u obitelji". Dok su sestre brinule o malenima i s njima kreativno izrađivale Božićne ukrase odrasli su imali priliku obogatiti se razmatranjem na prigodnu temu koje je pripremila s. Dominika Anić. Zajedničko druženje bilo je obogaćeno molitvenim čitanjem sv. Pisma - Lectio Divina.

Susret je zaključen zajedničkom molitvom u kapeli na kojem su svi sudionici prinijeli Isusu svoje živote i svakodnevicu u kojoj se On utjelovljuje.

„Vjerujemo kako su prisutni obogaćeni novim iskustvima i poznanstvima, te da im je ova obiteljska nedjelja doista bila nedjelja radosti. Nadamo se kako će ovim iskustvom oplemenjeni koračati u susret ovome Božiću. Molimo za naše obitelji da nasljeduju primjer one Svete Obitelji iz Nazareta.“ – poručile su Školske sestre Franjevke.