Ovo su utjecajne hrvatske žene

Brojne su uloge i postignuća hrvatskih žena u poslovnom svijetu, a njihovim povezivanjem otvaraju se nove mogućnosti za boljitak hrvatskog društva.

Mreža hrvatskih žena (Croatian Women's Network) treću godinu organizira međunarodnu konferenciju "Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!".

Tim povodom dodjeljuje prestižne nagrade "Utjecajne hrvatske žene" i "Buduće liderice" Hrvaticama i ženama hrvatskoga podrijetla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Njemačke, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike i Australije. 24 su dobitnice.

Među izabranim utjecajnim hrvatskim ženama za 2018. godinu nalazi se i direktorica Laudato TV-a Ksenija Abramović.
 
Pod geslom ''Podržimo jedna drugu!'' konferencija se održava u hotelu Westin u Zagrebu od 7. do 9. ožujka pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
 
Konferencija uključuje niz predavanja i panela o položaju i utjecaju žena u Hrvatskoj i svijetu u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi i humanitarnom radu.
 
Glavna govornica konferencije je dr. Vesna Bosanac, ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, također dobitnica nagrade Utjecajne hrvatske žene 2018.
 
Kako navode organizatori, cilj konferencije je isticanje brojnih uloga i postignuća žena u poslovnom svijetu, ali i otvoriti mogućnosti svladavanja izazova, čijim će se ostvarenjima pridonijeti boljitku ne samo Republike Hrvatske već i svih zajednica u svijetu u kojima žive hrvatske žene.
 
Želja je ukazati na njihov velik doprinos te umrežavanjem i stvaranjem novih poslovnih partnerstva u Hrvatskoj i izvan nje pomoći razvoju hrvatskoga društva jer uključivanje žena u poslovni svijet te njihov napredak, znači i napredak ekonomije.
 
Mreža hrvatskih žena osnovana je prije tri godine u Torontu i danas broji više od pet stotina članova diljem svijeta. Prepoznata je kao platforma koja povezuje ugledne Hrvatice u domovini i inozemstvu.