Pismo kardinala Bozanića povodom dolaska tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagreb

Pismo kardinala Bozanića prenosimo u cijelosti:

Draga braćo svećenici, redovnici i redovnice, braćo i sestre,
 
radujem se što vas ovim dopisom mogu obavijestiti da će tijelo, nama dragoga hrvatskog sveca, svetog Leopolda Bogdana Mandića, kojega je papa Franjo - zajedno sa svetim o. Pijom iz Pietrelcine - želio imati kao svjedoka Izvamednoga jubileja milosrđa, doći k nama u Zagreb. Njegov život i svjedočanstvo važni su za življenje otajstva Božjega milosrđa, kako za nas svećenike, tako i za svakog vjernika.
 
Za svećenike posebno je važna  njegova  služba  ispovjednika,  po  kojoj nam je znak i zagovornik u našem služenju Božjoj  ljubavi  koja  oprašta  i spašava. On je za svakog vjernika očitovanje Oca koji izlazi ususret, koji se raduje i oprašta raskajanim grješnicima (usp. Lice milosrđa, 17).

Razlozi da se kao vjernici okupimo na molitvu i slavlje uistinu su brojni. Posebno nas pak veseli što je jedan ponizni redovnik, kapucin, sin hrvatskoga naroda, istaknuti znak za cijelu Crkvu koja živi milost Jubileja. Pohod crkvi u kojoj je izloženo tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića povezan je s dobivanjem jubilejskog oprosta uz uobičajene molitve.
 
Stoga pozivam sve svećenike, redovnike, redovnice, bogoslove, sjemeništarce, redovničke kandidate i kandidatice, članove udruga i pokreta, sve vjernike, naročito vjernike grada Zagreba, da sudjeluju u tome radosnom susretu sa svetošću koja i danas snažno zrači Božjim milosrđem. Pozivam prečasne dekane da se pobrinu za organizaciju hodočašća u svom dekanatu.
 
Prema donjem rasporedu vidljivo je da ima više prigoda za molitvu, za zajednički i osobni susret u molitvi, a osobito je važno da se okupimo u zajedničkome slavlju u četvrtak, 14. travnja, u 19 sati u našoj prvostolnici. U duhu susreta sa svecem koji je bio revan ispovjednik, napominjem da će u crkvi, u kojoj će biti izloženo njegovo tijelo, biti i trajna prigoda za svetu ispovijed, kako bi se vjernici mogli susresti s Božjim milosrđem u sakramentu pomirenja.
  
Program slavlja možete preuzeti ovdje.