„Pojedi dobro jelo i učini dobro djelo!”

I ove godine fratri i volonteri iz župe sv. Antuna Padovanskog pokreću humanitarnu akciju pod nazivom „Obrok za obrok“ koja će se održati na prostoru ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu od 25.11.2021. do 8.1.2022. Radno vrijeme bit će od 16 do 22 sata.

I ove godine fratri i volonteri iz župe sv. Antuna Padovanskog pokreću humanitranu akciju pod nazivom „Obrok za obrok“ koja će se održati na prostoru ispred Pučke kuhinje na Svetom Duhu od 25.11.2021. do 8.1.2022. Radno vrijeme bit će od 16 do 22 sata.

U ponudi će biti već daleko poznata samostanska sarma, domaće kobasice, med, likeri iz domaće radinosti kao i kuhano vino te fritule. Kupnjom obroka osigurat će se obrok za potrebite u Pučkoj kuhinji. U prodaji će biti također i medenjaci kao i jedno posno (vegetarijansko) jelo.

Namjera njihove adventske kućice "Kod fratara" jest prikupljanje sredstva za Pučku kuhinju, pa tako uz kupnju obilne porcije ukusne hrane možete učiniti i dobro djelo.

Ponos adventske kućice "Kod fratara", njihova je slavna sarma, koja će vas koštati 35 kuna, a usto i nekome osigurati topli obrok u Pučkoj kuhinji.

- „Sada svaki dan podijelimo oko 400 obroka, dok smo prije pandemije i potresa pripremali oko 300, tako da nam je pomoć itekako potrebna. Pogotovo jer nam se u ovo doba godine broj korisnika inače poveća“ - kaže fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

„Pojedi dobro jelo i učini dobro djelo!” slogan je humanitarne akcije u sklopu koje možete kušati i medenjake, samostansko pivo ili pak biljne likere i voćne rakije.

Prošle godine su, ograničeni mjerama zbog pandemije, prvi puta pokrenuli drive-in verziju adventske kućice koju i ove godine rado nastavljaju, pa im tako možete doći i autom, svaki dan od 16 do 22 sata.

Do sada su potaknuli mnoge da im se pridruže u dobrotvornom radu pa tako kao ono najvrjednije uvijek ističu volontere i pojedince koji ih obraduju donacijama ili kupnjom velikog broja porcija.

Ako im se želite pridružiti, ugrijati se samostanskim čajem ili zasladiti fritulama dobrodošli ste na Svetom Duhu 33.

Rad fratara možete podržati i uplatom donacija na žiro-račun Caritasa župe Svetog Antuna Padovanskog.

medjugorje-info.com