'Postoji muško ili žensko, sve ostalo su poremećaji i bolesti'

Marušić je rekao da oni koji promoviraju rodnu ideologiju govore nešto što je biološki neutemeljeno - da spolovi nisu dihotoni već da postoji kontinuirani prijelaz od muškog do ženskog.

Pedijatar, profesor Matko Marušić u ponedjeljak ujutro gostovao je na HRT-u 4 gdje je napao voditelja reforme obrazovanja Borisa Jokića, ali i bivšeg ministra Željka Jovanovića te Aleksandra Štulhofera, čiji je zdravstveni odgoj nazvao 'zločinačkim'.

Govoreći o rodnoj ideologiji Marušić je naglasio kako je 'spol zadan te se tu nema što relativizirati'.

- Postoji ili muško ili žensko, sve ostalo su genetski poremećaji, bolesti koje nemaju veze s prirodnim zakonima. Znanost se stvara na istini, a ne na poremećajima - rekao je Marušić te rekao da oni koji promoviraju rodnu ideologiju govore nešto što je biološki neutemeljeno - da spolovi nisu dihotoni već da postoji kontinuirani prijelaz od muškog do ženskog. Smatra nedopustivim da se takve tvrdnje podučavaju u školama.

Govorio je i o rodnoj distrofiji te kazao da ''tim ljudima treba pomoći, ali ne možemo djecu učiti da je to nešto normalno''.

- Iza rodne ravnopravnosti stoji ideologija, a ne znanost. Neki žele stvoriti određenu novu paradigmu i djecu učiti o tome u školama - poručio je Marušić.

Označeno u