Sestra Ljilja Pehar iz Mostara šije odoru za Papu Franju

Sestra Ljilja Pehar iz Samostana školskih sestara franjevki u Mostaru šije odoru za papu Franju koju će on nositi tijekom slavljenja svete euharistije na sarajevskom Koševu 6. lipnja.

To je u telefonskom razgovoru i sama potvrdila. "Jako sam zauzeta. Ulažem puno vremena i truda u svoj posao", kazala je sestra Ljilja koju još iz mladih dana odlikuju vrsne krojačko-šivačke sposobnosti.

Odluka da izrada liturgijskog ruha pripadne njoj donesena je krajem ožujka na sastanku koji je održan u Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom u Sarajevu. Uz kardinala Vinka Puljića i voditelja Liturgijsko-glazbenog povjerenstva za dolazak Svetog Oca mons. mr. Tomu Kneževića na sastanku su sudjelovale redovnice iz još dvije redovničke zajednice, školskih sestara franjevki iz Bosne te kćeri Božje ljubavi - s. Laureta Čagalj iz Sarajeva koje su također dobile dio zaduženja.

Katolička tiskovna konferencija je javila da osim misnice koju će nositi Papa časne sestre izrađuju i dvadesetak misnica za suslavitelje koje će se prije misnog slavlja moći nabaviti u sakristijama za svećenike.

Sestra Ljilja, kako nam je sama kazala, ulaže puno energije i pažnje u izradu Papine misnice.

"Nemojte se ljutiti, ali se zbog velike prezauzetosti ne želim izlagati javnosti. Potpuno sam usredotočena na izradu misnice", kazala je sestra Ljilja.

Za više vijesti iz Hercegovine kliknite OVDJE