Simona Ištvanović: Neka naš brak bude Gospodinu na svu hvalu i slavu od danas pa do vječnosti

“Hvala ti Isuse! Pobjedila je Ljubav! U dobru i zlu, u zdravlju i bolesti

.. Dok god dišem služit cu ti, voljeti te, poštovati te, biti ti najbolja ženicu i mama Gabici i ako Bog da naše dječice. Neka naš brak bude Gospodinu na svu hvalu i slavu od danas pa do vječnosti”, istaknula je na Facebooku Simona Ištvanović koja se danas udala za Stanislava Mijokovića, inače poduzetnika, u Stenjevcu u crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije.“Osjećam se ispunjenom i radosnom prvenstveno zbog toga jer vjerujem da je to Božja volja. Ono što je Gospodin započeo s nama prije četiri i pol godine, upravo 21. svibnja, to će i završiti sakramentom braka. Stanislav i ja smo bili prijatelji i uvijek smo bili u čistoći tijela. Uvijek volim reći prijateljicama da je on moj zemaljski sveti Josip koji me vodio više prema Kristu. Moje molitve bile su plodonosne i darovao ih je u Stanislavu”, ispričala nam je Simona Ištvanović.

U crkvi i poslije na vjenčanju svirat će grupa Emanuel, a ulazna pjesma bit će Duše Sveti. Poslije obreda, na manjoj proslavi, pjevat će kao gošća još i Antonija Šola, grupa King te klapa Fabula. Par će vjenčati fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor.

Nakon svadbe, Simona seli u Linz gdje će nastaviti svoj posao profesionalnog šminkanja. Kćer Gabrijelu je ondje upisala u školu.

“Sretna sam i radosna! Smirena sam i hodam po zemlji – radujem se sakramentu braka!”, naglasila je za naš portal Simona dodavši: “Sakrament braka nije samo radost i veselje – to je i jedan križ koji ćemo Stanislav i ja zajedno uzeti, boriti se zajedno – u dobru i zlu”.

“Sačuvala nas je sveta čistoća tijela”, istaknula je Simona dodavši: “Imala sam prijašnji život takav – koji je bio bludan i nemoralan sam po sebi, ali sa Stanislavom zaista ulazim u brak u čistoći tijela”.

Cijelu priču koja je bila skrivena daleko od javnosti prepričala nam je i bliska Simonina prijateljica Klementina Šuljug s kojom se poznaje više od četiri godine. Ispričala nam je kako se sa Simonom zna od samog početka njezinog obraćenja, te da su se upoznale u Taboru.

“Naše prijateljstvo je krenulo kroz njezino obraćenje – kad god je imala nekakav problem, mi smo se čule telefonom. Ja sam dosta često odlazila u Tabor – molile smo jedna za drugu”, naglasila je Klementina dodavši kako je ljubav između Simone i njezinog zaručnika Stanislava krenula iz jednog predivnog prijateljstva.Kako nam je Klementina ispričala, mnogi oko njih su zamijetili da bi njih dvoje bili dobar par, no Simona je vidjela u njemu prijatelja. Preokret se međutim dogodio na njezinom hodočašću u Svetu Zemlju prošle godine u rujnu gdje je, kroz molitvu, dobila jasnu poruku da je on zaista čovjek za nju. Nakon toga su se brzo zaručili.

“Ja tad nisam bila sigurna da je to najbolja odluka za nju jer zna se dogoditi da ne protumačimo dobro tu poruku koja nam dođe kroz molitvu iz razloga što su joj možda ljudi oko nje to sugerirali”, rekla je Klementina dodavši kako je Simona poslije prekinula zaruke te krenula drugim putem.

Razdvojili su se na neko vrijeme, a Stanislav je hodočastio u Asiz svetom Franji i svetoj Klari, u Casiu svetoj Riti te sve predao Bogu, moleći da Simona bude sretna. “Jako mu je bilo važno da ona bude sretna”, naglasila je Klementina dodavši kako je Simona shvatila nakon određenog vremena da je vežu duboki osjećaji za njega.

Kada su obnovili svoju vezu, u siječnju ove godine, blagoslovio ih je fra Ivan Matić, koji će ih danas i vjenčati. Simona je tad odlučila da neće izlaziti u javnost o svojoj vezi – o tome čak nisu znali ni njezini najbliži.

Klementina nam je prepričala kako je samo jedan dan dobila pozivnicu za vjenčanje. Svi najbliži su negdje oko Uskrsa saznali za svadbu u svibnju.
“Bila sam šokirana – a kad sam ju nazvala istog trenutka ona se samo smijala od srca i tad sam znala da je donijela pravu odluku”, rekla je Klementina dodavši kako je Simona na svadbu zvala samo najbliže prijatelje koji su uz nju bili od samog početka njezinog obraćenja.

“Na svadbi će biti oko 80 bliskih ljudi. Važno je istaknuti kako joj je bivši suprug Ante zaželio svu sreću rekavši kako je on sretan ako je ona sretna”, ispričala nam je Klementina dodavši: “Simona je mnogo loših stvari doživjela u životu i presretna sam što je pronašla osobu koja će biti uvijek uz nju, koja je podržava u svemu. Stanislav je veliki vjernik i sve je predao Bogu. Razumije njezinu prošlost i njenu obraćenje. Svaki dan su na misi, mole zajedno i to je ono što me veseli”.

Označeno u