Sinjski franjevci pozvali župljane da se suzdrže od kupovine na Badnjak

Dokle god ima ljudi koji idu u kupovinu nedjeljom i blagdanima do tada će raditi i trgovine. Nije samo do zakona već i do nas samih.

Hrvatski savez za nedjelju obratio se vlasnicima trgovačkih centara i svim kupcima pozivom da na ovogodišnji Badnji dan koji pada u nedjelju, da ne ne rade i tako omogućie i svojim djelatnicima i kupcima primjerenu pripravu za veliki obiteljski, društveni i kršćanski blagdan Božića. Pozvali su i građane da se solidariziraju s radnicima u trgovinama. Oni su im cijele godine na usluzi za različite potrebe.

Pomozimo da im ne bude oduzet dragocjeni dar vremena za pripravu za slavlje i samo slavlje sa svojim obiteljima i prijateljima. Iskoristimo preostalo vrijeme za kupnju tako da nedjelju, Badnjak, dan pred sam blagdan Božića, svi budemo slobodni.

Franjevci iz Sinja pozvali su svoje župljane da se suzdrže od kupovine. Objavu prenosimo u cijelosti:

Dragi župljani, poštovani štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske,

živo dijelimo „radosti i nade, žalosti i tjeskobe današnjih ljudi, osobito siromašnih i svih koji trpe“, pa i uoči ovoga Božića podižemo svoj glas u obranu onih čiji se glas ne može čuti, misleći pri tom na radnice i radnike zaposlene u trgovačkim centrima i trgovinama u Sinju i cijeloj Cetinskoj krajini.

Primjer nekih trgovačkih lanaca koji će zatvoriti svoja vrata u nedjelju, 24. prosinca 2017., ohrabruje nas da na isto potičemo i vlasnike drugih lanaca. Svjesni smo, ipak, da će neki i na sâm Badnjak radije tražiti zaradu, negoli pružiti vlastitim zaposlenicima mogućnost da se u okružju obitelji pripreme za najradosniji kršćanski blagdan.

Prema tomu, apeliramo na župljane i pridružujemo se pozitivnim inicijativama koje potiču građane diljem Hrvatske da se na Badnji dan solidariziraju s radnicima u trgovinama. Pokažimo našim majkama i očevima da zajedno nastojimo oko ostvarivanja njihovih prava, što uključuje i pravo na dostojanstvenu pripravu za proslavu Božića.

Neka naš poziv dopre do svih građana Sinja i Cetinske krajine, osobito župljana Župe Gospe Sinjske, koje srdačno i bratski potičemo da očituju kršćansku blizinu i solidarnost s radnicima te se suzdrže od kupovine na sâm Badnjak.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Božić i božićne blagdane.