Skupina mladih iz Rame i Uskoplja posjetila Vatikan

Mlade osobe iz Prozora u Rami završile su 4. lipnja svoje putovanje u Rim. Sudjelovale su istoga dana i na Angelusu pape Franje te na njegovom podnevnom nagovoru na svetkovinu Presvetoga Trojstva. „Čineći znak križa osjećamo Božji zagrljaj“, istaknuo je tom prigodom Sveti Otac, javlja Vatican News

Putovanje mladih iz Rame u Rim, od 30. svibnja do 4. lipnja, pripremio je i predvodio župni vikar iz Prozora Josip Antukić. Njima se pridružila i skupina djevojka iz susjednog Uskoplja. Po dolasku su posjetili dr. sc. Branka Jurića, vicerektora Papinskog zavoda Campo Santo Teutonico u Vatikanu, koji im je bio pratnja pri obilasku rimskih znamenitosti.

Prvog dana u Bazilici svetoga Petra mlade je pozdravio i veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici NJ. E. gospodin mr. sc. Igor Žontar, a neposredno potom i chargé d'affaires Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici NJ. E. gospođa Tea Zupičić. Kasnije popodne skupini se pridružio i rimski student na specijalizaciji Ilija Jurić, podrijetlom iz Prozora.

„Došli smo u Rim povezati se s našim središtem, upoznati i vidjeti ono o čemu smo čitali i učili. Radujemo se kao mladi što smo dio Crkve“, kazao je za Vatican News župni vikar Antukić.

„Želimo zahvaliti na srdačnom gostoprimstvu, ljubaznosti, novim znanjima, organizaciji, trudu i strpljenju“, reklo je nekoliko osoba u ime skupine posjetitelja. „Ovi mladi su radosni, predani i pristojni. To je prava kombinacija. Pozivam ih da nastave sanjati i živjeti bolju Crkvu i bolji svijet, altruistično vjerovati u dobro, u dijalog… te da nastave prihvaćati međusobne razlike kao bogatstvo“, izjavio je 5. lipnja po njihovu povratku vicerektor Jurić.

 

Označeno u