Slavonac Tunja pronašao i vratio torbu s 300 tisuća kuna

Toga dana otac i sin iz malenog slavonskog mjesta Ivanovac pored Osijeka nisu mogli ni pomisliti da će postati heroji. Riječ je o Antunu Tunji Dizdar i njegovom sinu Kristijanu.

Vozeći se iz pravca Osijeka prema obiteljskoj kući u mjestu Antunovac pronašli su torbu za koju su prvo pomislili da je riječ o školskim knjigama, no brzo se uspostavlja da ih čeka iznenađenje za koje nisu mogli biti pripremljeni. Onoga trenutka kada su uvidili da je u pitanju velika količina novca srca su počela ubrzano kucati. Zajedno sa novcem (poslije će se uspostaviti da je riječ o 300 tisuća kuna) pronađeni su i osobni dokumenti vlasnika.

Putem interneta uspijevaju uspostaviti kontakt sa vlasnikom, izvjesnim V.Z. iz Ježeva, i dogovoriti detalje susreta koji će sigurno promijeniti njihove živote.

Važno je naglasiti da je Antun Dizdar dragovoljac Domovinskog rata koji još uvijek ne uspijeva ostvariti pravo na mirovinu bez obzira što je bio ranjavan na Slavonskom ratištu u listopadu 1991 godine. Otac je četvero djece i već je 8 godina nezaposlen.

Prije dva tjedna operiran mu je krvni ugrušak na mozgu i još se oporavlja od operacije. Nije lako našem Tunji kao što mnogima nije lako u ovim teškim vremenima, ali nije kaže ni u jednom trenutku pomišljao da zadrži pronađeni novac.

Ovo je samo jedna mala priča o velikom čovjeku koja zaslužuje našu pažnju da nam barem na tren vrati vjeru u nas same kao i u ljude koji nas okružuju.

Označeno u