ŠOKANTNO Uvredljivi grafiti na ostacima katoličke crkve u Bihaću

Na ostacima crkve Sv. Ante Padovanskog iz 1940-ih, na njezinu zvoniku, u središtu Bihaća, tijekom vikenda osvanuli su uvredljivi grafiti.

Kako donosi dnevnik.ba, riječ je o kompleksu koji se nalazi kod Kapetanove kule i zvonika. Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Bihaća.

crkva-grafiti-bihac-1.jpg

„Gradska uprava Bihaća, Gradsko vijeće Bihaća i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić osuđuju vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu crkve Sv. Ante Padovanskog u središtu Bihaća. Vandalizam koji se dogodio proteklog vikenda Gradska uprava Bihaća prijavila je nadležnoj policijskoj upravi Bihać kako bi se što prije pronašli počinitelji ovog anticivilizacijskog čina koji nije, niti će biti ogledalo multietničkog i multikonfesionalnog grada Bihaća. Pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri konfesije u Gradu Bihaću i neće narušiti dobrosusjedske odnose po kojima je Bihać poznat u državi BiH“, naveli su iz Gradske uprave Bihaća.

crkva-grafiti-bihac-2.jpg

Grafiti su šokirali i mnoge Bišćane koji su poručili kako žele vjerovati da ovo ne predstavlja njihov grad u kojem su rođeni.

„Ovo je uvreda za sve katolike Bihaća koju na ovakav način, ne sjećam se, nisu nikada doživjeli. Vjerujem kako je ovo uvreda i za sve nas Bišćane. Želim vjerovati da ovo nije moj Bihać, kojemu pripadam svojim rođenjem i generacijama predaka“, napisao je na svom Facebook profilu Bišćanin, predsjednik Gradskog odbora HZD-a BiH Bihać dr. sc. Franjo Jurić.

Označeno u