"Srce za Ugandu" - humanitarni koncert

Veliki humanitarni koncert duhovne glazbe "Srce za Ugandu" bit će održan u petak 2. veljače u 20 h u Velikoj dvorani Gripe u Splitu. 

Na koncertu će nastupiti neka od najvećih imena duhovne glazbe u Hrvatskoj i BiH poput Vanesse Mioč, fra Marina Karačića, sestara Palić, zbora Mihovil i sestara Ramljak. Specijalni gost će biti Dražen Zečić. Molitveni dio predvodit će don Ivan Zovko.

Organizator ovog humanitarnog koncerta je Župa Gospe Fatimske u Splitu koja želi pomoći našem misionaru don Jakoslavu Baniću u započinjanju izgradnju nove misije Gospe Fatimske u Ugandi, mjestu Karmoja. Ukupno stanovništvo Karamoje procjenjuje se na oko 1,2 milijuna ljudi. To je područje koje je jako sušno, površinom veliko otprilike kao pola Hrvatske. Tek 15 posto djece ide u školu, a samo 45 posto djece dobiva jedan obrok dnevno.

Ova nova misija uključuje izgradnju pastoralno – edukacijskog centra za djecu i mlade, utočište za najsiromašnije, crkvu, osnovnu školu, dječji vrtić te poljoprivredno dobro. Otvaranje ove nove misije ovim ljudima postaje nada i sigurnost za bolje sutra. Oni koji su spriječeni prisustvovati koncertu ovaj projekt mogu podržati donacijom skenirajući link koji se nalazi na plakatu.

Ulaznice se mogu kupiti preko interneta na linku adriaticket. com, a u fizičkom obliku u Župi Gospe Fatimske u Splitu, sakralnoj radnji Sveta Klara, kao i u Tisak media centru u City centru one.

Označeno u