Svetac nam dolazi!

Kad Božji čovjek ne može dalje, kad se lomi pred nepravdom i bezumljem okorjelih srdaca a mnogi Hrvati su toliko slomljeni da ne mogu dalje, tada Bog djeluje putem svojih proroka ili svetaca.

Bog je čuo vapaj svog hrvatskog naroda, slomljenog od tereta nepravde i bezumlja i šalje nam svetog Leopoloda Mandića, redovnika-kapucina, svećenika i ispovjednika, zaštitnika braće kapucina u Hrvatskoj i hrvatskog naroda. Svetac dolazi nama, udjeliti svoje milosrđe. Koje li ljubavi i radosti.

Očekivali smo proglašenje svetim našeg blaženog Alojzija Stepinca, ali to se nažalost ove godine nije dogodilo. S povjerenjem smo se nadali, da će upravo naš bl. Alojzije Stepinac, Hrvatsku dovesti do slobode jer je poradi ljubavi prema Bogu i domovinu, kao navjestitelj i branitelj istine žrtvovao svoj vlastiti život. No, njegova se kanonizacija odgađa za drugo vrijeme. Čvrsto vjerujmo da će se i to uskoro dogoditi.

Da nas utješi i donese nadu, Bog nam šalje svetog Leopolda Mandića, drugog hrvatskoga sveca, a prvog iz reda kapucina. Vesela je to vijest, a tako se malo ili premalo o njoj govori.

Svetac nam dolazi! Pohrlimo k njemu.

Hrvatska mala zemlja ima tri sveca – uz svetog Leopolda imamo sv. Nikolu Tavelića i sv. Marka Križevčanina.

Požurimo u susret našem svecu vesela i radosna srca i s puno nade i vjere prema programu čašćenja relikvija sv. Leopolda Bogdana Mandića u vremenu od 13. - 18. travnja.

Okupimo se oko njega i zamolimo ga da posreduje kod Boga za hrvatski narod, jer mi ne možemo ništa više učiniti, ali našim je svecima sve moguće.

Veselimo se i slavimo dolazak našega sveca jer ništa nije slučajno pa ni njegov dolazak u našu voljenu i ispaćenu Hrvatsku.

Označeno u