Velečasni Sudac: Čovjek je danas, izgleda, postao najugroženija vrsta

U Jastrebarskom je jučer otkriveno spomen-obilježje nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova i spomenika koji je izradio velečasni Zlatko Sudac.

Svečanost se održala pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog i u organizaciji Udruge policije branitelja Jastrebarsko, a ondje su bili Zlatko Sudac i general Mladen Markač.

Velečasni Sudac je u intervjuu za HRT, na pitanje gdje je bio i čime se bavio posljednjih godina, budući da ga nije bilo u javnosti, izjavio da je tri godine s biskupom Jurajem Jezerincem radio u Vojnom ordinarijatu. To su bile duhovne obnove po vojarnama i policijskim upravama i postajama gdje nije bilo dopušteno da dolaze civili, već je to bilo isključivo za vojsku i njihove obitelji, objasnio je Sudac.

Upitan kako komentira izbore izjavio je da ga jako plaši sve što se u zadnje vrijeme događa. “Umjesto da ide na bolje, baš su te tenzije bile ružne. Mislim da bi to trebalo prestati.” Nada se da će nove političke strukture, ali i crkvene, činiti i odašiljati mladima više poruka o ljubavi i duhovnosti, a manje o podjelama u društvu, dodao je.

Novinarka ga je pitala može li komentirati javno svjedočenje Blanke Vlašić o vjeri. “Ja je pozdravljam, Blanka je vrhunska sportašica. Njezino svjedočanstvo čistoće i braka je za svaku pohvalu.”

Za kraj je poručio ljudima da se duboko u sebi preispitaju i počnu poštivati čovjeka, zemlju, prirodu i da počnu graditi suživot, “jer čovjek je danas izgleda postao najugroženija vrsta”.