Zadranin Josip Deur pješačit će i moliti se s križem na leđima do Zagreba

Josip Deur, vlasnik vučne službe koji se istaknuo spašavanjem unesrećenih u poplavi 11. rujna prošle godine, krenuo je jutros u 5 sati s križem na ramenu u “Molitvenu hodnju za domovinu” od Zadra do Zagreba.

Tim povodom poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Draga braćo i sestre, dana 01. listopada 2018. godine, točno u 05:00 sati, krećem na “Molitvenu hodnju za domovinu”, s križem na ramenu – za oprost grijeha naroda te za obraćenje Bogu. Molitvena hodnja kreće iz bivšeg specijalističkog vojno-obučnog centra “Damir Tomljenović Gavran”, – Šepurine u mjestu Zaton kod Zadra, dok je krajnje odredište Zagreb, točnije zagrebačka Katedrala, u kojoj ću se 6. listopada pridružiti redovnoj Svetoj misi od 09:00 do 10:00 sati.

Nakon Svete mise u Katedrali, s mislima na žrtve Vukovara obratiti ću se sa glavnog zagrebačkog trga, Trga bana Josipa Jelačića.

Molitvena hodnja se sastoji od šest etapa u šest dana:

1.) 01.06.2018., Šepurine – Zaton Obrovački, 58 km;

2.) 02.06.2018., Zaton Obrovački – Udbina, 51 km;

3.) 03.06.2018., Udbina – Grabovac, 59 km;

4.) 04.06.2018., Grabovac – Karlovac, 69 km;

5.) 05.06.2018., Karlovac – Lučko, 46 km;

6.) 06.06.2018., Lučko – zagrebačka Katedrala, 11 km.

Razlog ovog mojega čina jest isključivo buđenje duhovne svijesti našeg naroda, koji je utonuo u zimski san i bolno se udaljio od Boga. Kao dokaz tomu imamo jasnu sliku naše svakodnevnice. Nikako ne možemo poreći, a još manje skriti, pogubno stanje naše države. Sa zebnjom danomice gledamo mnoštveno iseljavanje mladih, svjedočimo rasprodaji državne imovine, kao i drugih državnih resursa, a posebice voda i šuma, gledamo dramu robovanja bankarskom sektoru, boli nas nepostojanje sluha državnih institucija za kažnjavanje ratnih zločina nad hrvatskim narodom u Domovinskom ratu… Otuđismo se od Njega, a Gospodin Isus Krist nam po apostolu i evanđelistu Ivanu jasno poruči: “Ja sam čokot, vi loze. Tko ostaje u meni, i ja u njemu, on donosi mnogo roda.

Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa”, (Ivan 15, 5). Danas imamo stanje u Državi da su nam „vođe“ bezbožnici koji podržavaju ubojstva nerođene djece, one koji nam putem Istanbulske konvencije uvode rodnu ideologiju, Europejce koji provode lažnu liberalizaciju i po nalogu svojih briselskih šefova uvode europske zakone. Čvrst im je cilj zatrti i uništiti naša moralna, vjerska i nacionalna načela, ona načela koja nam u nasljeđe ostaviše naši pretci. Jako dobro znamo da su nas na ovim našim prostorima – od stoljeća sedmog – održala upravo ta vjerska i moralna načela! Draga braćo i sestre, ovo je tek dio razloga zbog kojih sam odlučio krenuti u ovu hodnju. Sve svoje misli, nakane i molitve prikazati ću na Svetoj misi u zagrebačkoj Katedrali. Koristim također priliku obavijestiti one koji su do sada iskazali zanimanje za moju hodnju da ću svaku etapu hodnje popratiti putem društvenih mreža.

Predraga braćo i sestre, željno iščekujem sresti vas u što većem broju u subotu, 6. listopada 2018. godine u 08:30 sati ispred zagrebačke Katedrale te nakon svete mise na glavnom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u 10:20 sati. S poštovanjem, Josip Deur”

josip-deur-1.jpg