‘A PUNICE DA NE SPOMINJEM’: Evo čime je Papa nasmijao tisuće okupljenih na Festivalu obitelji

Tijekom posjeta SAD-u, papa je odbio političare i radije jeo s beskućnicima, izrazio potporu useljenicima, vozio se u “fićeku”

No u mniogočemu je najviše iznenadio njegov govor u Philadelphiji. Potpuno zaobišao ‘zacrtani’ protokol i govor koji je unaprijed podijeljen novinarima. U njemu je Papa kritizirao SAD zbog ‘ugrožavanja vlastite budućnosti zbog zanemarivanja najpotrebitijih’. Trebao je govoriti i o zdravstvenoj zaštiti te pravima radnika. No, umjesto da (opet) naljuti američke konzervativce, Papa je odlučio nasmijati tisuće okupljenih među kojima su bile i mnoge zvijezde iz filmskog i glazbenog svijeta.Nakon što je rekao kako je obitelj ‘tvornica nade’, Papa je zastao, nasmijao se i nastavio: ‘Da, sada sigurno mislite kako je meni lako tako pričati jer nisam u braku’.

“Mnoge obitelji nose križ, razdvojene su i suočavaju se s mnogim problemima. Obitelji se svađaju. Ponekada lete tanjuri i djeca ponekad dobiju po glavi. A punice… Njih bolje da uopće ne spominjem, rekao je Papa i do suza nasmijao okupljene vjernike.