Atentator na Ivana Pavla II. želi biti svećenik!

Htio je  ubiti Papu, a sada se želi posvetiti Bogu!

Ali Agca, 58-godišnjak koji je pokušao ubiti Ivana Pavla II. i kojemu je Papa oprostio, u Turskoj živi kao umirovljenik koji ‘gubi vrijeme’. Za talijanski list Giornale rekao je kako ne želi tako živjeti, te da će uskoro upitati papu Franju da ga primi i pomogne mu postati katolički svećenik. ‘Već nakon posjete preživjelog Ivana Pavla II., u njegovoj zatvorskoj čeliji, on je počeo proučavati Evanđelja, te ističe kako je u međuvremenu svoju vjeru jako produbio, piše kath.net

Nime, Mehmet Ali Agca pokušao je ubiti papu Ivana Pavla II. u svibnju 1981. godine na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Nagađalo se da iza njega stoji bugarska obavještajna služba. Ispalio je četiri metka, a dva su metka pogodila papu u trbuh te po jedan u svaku ruku . Ranjena su i dva vjernika koja su bila u blizini.

Papa je putem do klinike Gemelli izgubio svijest. Operacija je trajala pet sati, a do kraja života imao je zdravstvenih problema.

Agca je više puta mijenjao priču u policiji, a u jednoj verziji tvrdio je kako je povezan s palestinskim skupinama . U srpnju 1981. godine osuđen je na doživotni zatvor . Dvije godine kasnije u rimskom zatvoru Rebibbia posjetio ga je Papa. O čemu su točno razgovarali nikada nije otkriveno, ali zna se da mu je Papa dao oprost.

Oprost i milosrđe velikoga čovjeka poput Ivana Pavla prema svome ubojici učinilo je ono uistinu najveličanstvenije,čudo Božje ljubavi koje  Bog stvara po nama malenima da bi se Njegova slava očitovala tamo gdje je najpotrebnija.

Označeno u