Australski kanal ABC usred vijesti pokazao gledateljima snimku ‘sotonističke mise’ snimka zaslona

Australski kanal ABC usred vijesti pokazao gledateljima snimku ‘sotonističke mise’

Australski televizijski kanal ABC slučajno je gledateljima pokazao snimke iz sotonskog rituala usred rutinske vijesti piše Narod.hr

Greška je, neslužbeno, povezana s aktualnim sudskim sporom o pokušaju ‘proguravanja’ poučavanju sotonizma u školama (tzv. sotonski vjeronauk) donosi RT.

twitter australija sotonisti

Dio iz emisije vijesti, koji je ABC Media Watch objavio na Twitteru, započinje s voditeljicom Yvonne Yong koja predstavlja priču o prijedlogu Queenslanda da se kazni ozlijeđivanje ili ubijanje policijskih pasa i konja. Dok voditeljica Yong u jednom trenutku neugodno zastaje, gledatelji gledaju snimke maskiranih osoba u odorama. Emitiranje tada neočekivano prelazi na ono što se čini usred sotonističkog rituala. Osoba koja nosi crnu halju glasni govori “Zdravo, sotono”, dok je pored nje veliki osvijetljeni križ okrenut naopako (okrenuti križ poznati simbol sotonizma). Ispred ‘sotonističkog oltara’ nalazi se još jedan simbol sotonizma: pentagram. Emitiranje se tada vraća do voditeljice Yong, koja nakon kratkog trenutka šutnje prelazi na drugu priču kao da se ništa nije dogodilo. Nije jasno je li sporna snimka dio druge priče ili je ubačena s nekog drugog mjesta, jer ABC nije komentirao ovaj kontroverzan događaj.

Nekoliko je ljudi na internetu povezalo štovatelje đavla s pripadnicima Sotoninog hrama Noosa, koji trenutačno tuži Odjel za obrazovanje australske države Queensland kako bi se u školama dopustila stajališta sotonističkog vjeronauka. Prema australskim medijima, sotonisti predvođeni Robinom Bristowom, poznatim i kao ‘brat Samael Demo-Gorgon’, žele da savezna vlada ukine svoj zakon o vjerskoj diskriminaciji i zamijeni ga zakonom o ljudskim pravima. Sotonin hram Noosa podijelio je isječak, dodajući da “Sotona djeluje na tajanstvene načine”.