Beba čudesno preživjela stravičnu nesreću, liječnik svjedoči 'To je Božje djelo'

Nevjerojatna priča o bebi koja je prilikom stravične promente nesreće doslovce iščupana iz majčine utrobe stiže iz jugoistočnog Brazila.

Trudnica u zadnjem stadiju trudnoće bila je kamionu koji je prevozio drvene daske kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom. Kamion se prevrnuo u blizini mjesta Cajati, između Sao Paula i Curitibe. Uslijed nesreće, sirota trudnica izletjela je iz kamiona, a daske koje su bile u kamionu su pale na nju i rasporile trbuh, a beba je izletjela iz utrobe, vijest donosi Jutarnji.hr.

Šokirani djelatnici Hitne pomoći pronašli su mrtvu trudnicu ispod drvenih dasaka, a zatim su čuli bebin plač i ugledali novorođenče nekoliko metara udaljeno od majke. Curica nije imala niti jednu ogrebotinu, ali je pupčana vrpca bila strgana.

Beba je zdrava i trenutno je u bolnici na odjelu intenzivne njege. Njezina majka bila je u 39. tjednu trudnoće u trenutku pogibije i nije imala kod sebe nikakve dokumente. Policija i socijalne službe su u potrazi za članovima obitelji. Ukoliko se ne pronađu, majka će biti pokopana neidentificirana, a beba će biti poslana u sirotište, a zatim na proces usvajanja.


Pravo je čudo da je curica preživjela, rekao je bolničar Elton Fernando Barbosa, koji je prvi stigao na mjesto nesreće.

- Bit ću iskren. To je Božje djelo. Nakon onoga što sam vidio, nemam pojma kako je uspjela preživjeti. Majka je bilo ispod nekoliko drvenih dasaka, bilo je vrlo emotivno, rekao je.

Bolničko osoblje dalo joj je ime Giovanna (Ivana) što znači Bog je milostiv. Vozač Jonathan Ferreira bit će optužen za ubojstvo iz nehaja. Djelatnicima Hitne pomoći je rekao da ženu ne poznaje te da joj je samo pružio prijevoz.