Bečki kardinal Schönborn pozvao na molitvu za žrtve terorističkoga napada u Beču

Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn u povodu simultanih terorističkih napada u ponedjeljak navečer 2. studenoga u središtu Beča poručio je da ništa ne može opravdati slijepo nasilje, izvještava Kathpress.

In diesen dramatischen Stunden bete ich mit vielen anderen, die über die Medien die tragischen Ereignisse im Herzen...

Objavljuje Kardinal Christoph SchönbornPonedjeljak, 2. studenoga 2020.

Kardinal Schönborn istaknuo je da u ovim dramatičnim trenucima zajedno s mnogima koji putem medija prate tragična događanja u srcu Beča moli za žrtve napada i snage sigurnosti te da se krvoproliće ne nastavi.

U izjavi za Kathpress, javlja IKA, kardinal je istaknuo da ga je duboko potreslo ono što se ove noći događa u njegovoj blizini, kazavši da ga ponovni pucnjevi u blizini sinagoge podsjećaju na napad na židovski hram godine 1981. Što god da je u pozadini današnjih atentata, jasno je da se slijepo nasilje ničim ne može opravdati, istaknuo je kardinal Schönborn.

Jake sigurnosne snage osiguravaju područje oko Švedskoga trga u središtu Beča u kojem je nešto nakon 20 sati čuli su se pucnjevi iz automatskoga oružja na najmanje šest mjesta, ubijen je jedan od napadača kao i jedan prolaznik, a petnaestoro osoba je ranjeno, među njima i policajac, sedmero teže. U trenutku napada obližnja sinagoga bila je zatvorena i nitko se u njoj nije nalazio.

Policija poziva građane da ostanu u domovima. Uoči sutrašnjega početka drugoga lockdowna u Austriji u pandemiji koronavirusa, mnogi su večer iskoristili za izlazak.

Označeno u