Biti ‘Svećenik na jedan dan’ bila je posljednja želja umirućeg dječaka

S velikom tugom oplakujemo smrt četrnaestogodišnjeg Bretta Haubricha, koji je mirno preminuo sinoć, 10. siječnja, kod kuće i okružen obitelji. Rado se sjećamo dana kada se, u sklopu svoje želje u zakladi Make-A-Wish (hr. Zaželi želju), Brett pridružio 11-ero sjemeništaraca Kenrick-Glennona u obredu pranja nogu na Veliki četvrtak 2015. godine kao ‘svećenik na jedan dan’, obavijest je na Facebook stranici  sjemeništa Kenrick-Glennon, St. Louis (SAD)

Brettova ljubav prema Euharistiji i svećeništvu dok se borio s karcinomom mozga i dalje nadahnjuje druge ljude - jednodnevna želja trajat će zauvijek. Imajte Bretta i njegovu svoju obitelj u svojim molitvama.Zamolbe iz zaklade Make-A-Wish često uključuju upoznavanje sportaša, odlazak na sportska događanja ili putovanja u zabavne parkove ili na plaže.
Kada je došlo vrijeme da 11-godišnji Brett Haubrich iz okruga St. Louis zaželi želju, ne samo da nije naveo ni jednu od tih uobičajenih želja, već nije imao nikakvih zahtjeva.

“Nije želio ništa", objasnila je njegova majka Eileen. "Morali su ga pitati: 'Što bi želio? Želiš li upoznati nekoga? Što želiš biti kad odrasteš?”

Odgovor na posljednje pitanje postao je dio njegove želje - zaklada Make-A-Wish to naziva ‘proširenjem želje’ kako bi nadopunili glavnu želju. Brett je želio biti svećenik, liječnik ili inženjer, tim redoslijedom.

Biti svećenik bila je njegova prva želja.

Stvarno želim biti svećenik”, rekao je.

brett-haubrich-1.jpg

Bog ga blagoslovio. Sjetite se njega i njegove obitelji u vašim molitvama.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila mu, počivaj u miru mali anđele.

Preveo i priredio medjugorje-info.com/Aleteia